Fechet: Buget de 500 milioane de lei în Programul „Rabla pentru tractoare”;sprijin acordat între 65% şi 80%

Sursa foto: pixabay

Noul program „Rabla pentru tractoare” va avea un buget de 500 de milioane de lei şi va finanţa cumpărarea unui utilaj agricol cu până la 80% din valoarea totală a achiziţiei, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Prin programul „Rabla pentru tractoare” ne propunem să sprijinim producătorii agricoli care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare pentru achiziţionarea de tractoare şi maşini agricole autopropulsate, inclusiv accesorii agricole aferente, noi şi, bineînţeles, mai puţin poluante. Aici, bucuria personală pe care o am este aceea că, spre deosebire de panourile fotovoltaice pe care le importăm din pieţele asiatice, de cele mai multe ori avem în România producători de astfel de tractoare sau utilaje agricole. Sper ca un număr cât mai mare dintre aceste echipamente să fie produse în România. Bugetul pe care l-am alocat acestui program de înnoire a parcului naţional de tractoare este de 500 de milioane de lei. Vorbim de o schemă de ajutor de stat în baza căreia se poate achiziţiona un tractor de până la 55.000 euro, cu TVA inclus. Discutăm de tractoare de dimensiuni, de capacităţi mai mici”, a afirmat Fechet.

Oficialul a menţionat, totodată, că valoarea sprijinului acordat beneficiarilor oscilează între 65% şi 80% din valoarea totală a tractorului achiziţionat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: