Gala performanței elevilor la evaluările naționale 2024. Proiect special pentru tineri

Sursă foto: Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae"

Elevii care au aluat nota 10 la Evaluarea Națională au fost premiați cu diplome de onoare și premii oferite de partenerii evenimentului, ca recunoaștere a eforturilor lor și a performanțelor academice de excepție.

Nutribalance, alături de Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități, a lansat proiectul „Să creștem generații sănătoase” și a premiat tinerii ce au obținut media 10 la evaluările naționale din anul 2024 într-o gală de excepție.

La 28 august a avut loc lansarea oficială a proiectului inovator „Să creștem generații sănătoase”, dedicat educării părinților, cadrelor didactice, medicilor și elevilor cu privire la stilul de viață, în special nutriția personalizată, sănătatea mintală și multe alte aspecte importante în creșterea și dezvoltarea noastră, a tuturor, de la mic la mare.

Proiect pentru sănătatea tinerilor

Proiectul „Să creștem generații sănătoase” are ca principal obiectiv  educația stilului de viață, misiunea principală fiind aceea de a crea generații viitoare mai sănătoase, cu educația stilului de viață ca fundație a acestui obiectiv.

Prin programele educative care vor fi desfășurate, Nutribalance și-a propus să ofere un suport în educația sănătății fizice, mentale, emoționale, atât copiilor, cât și familiilor acestora, cadrelor didactice, medicilor.

Astfel, atât copiii, cât și adulții, vor învăța că drumul de la propriul potențial la performanță este asigurat numai de un stil de viață armonios, echilibrat, construit pas cu pas, definit la nivel individual, pe tot parcursul vieții.

Obiectivele specifice ale proiectului „Să creștem generații sănătoase” au în vedere dezvoltarea competențelor educaționale necesare pentru susținerea unui program de educație  a stilului de viață.

Starea de sănătate și nutriția sunt fundamente pentru învățare și o investiție esențială pentru un viitor mai durabil, incluziv și pașnic. Acestea pot îmbunătăți rezultatele educației, pot oferi un context favorabil elevilor să prospere, să promoveze incluziunea și echitatea în sănătate și educație.

Implementarea proiectului aduce un plus semnificativ în educația modernă, punând accent pe formarea unor generații mai sănătoase și mai informate. Printr-o abordare integrată, „Să creștem generații sănătoase” oferă resurse educative, inovative, interactive, creative, crează o comunitate educațională solidă, unde părinții, cadrele didactice, medicii și elevii vor învăța cum să adopte un stil de viață echilibrat, contribuind la dezvoltarea armonioasă a fiecărei generații.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: