Angel Tîlvăr, convorbire cu secretarul american: Contribuţia Statelor Unite pentru menţinerea păcii şi securităţii 

Sursa foto: Monitorul de Fagaras

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a afirmat, joi, după o convorbire cu omologul american, Lloyd J. Austin III, că este vitală contribuţia Statelor Unite pentru menţinerea păcii şi securităţii în regiunea Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr a avut, joi, o convorbire prin telefon cu secretarul american al apărării, Lloyd J. Austin III, discuţiile concentrându-se pe situaţia de securitate generată de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, cooperarea dintre România şi Statele Unite sub egida Parteneriatului Strategic, stadiul programelor de înzestrare şi nevoile de modernizare ale Armatei României.

În ceea ce priveşte sprijinul multidimensional oferit Ucrainei, ministrul Tîlvăr a subliniat angajamentul ferm al României de a sprijini eforturile defensive ale Ucrainei.

”România continuă cu solidaritate eforturile de sprijin pentru Ucraina şi pentru susţinerea Forţelor Armate ucrainene în faţa atacurilor nediscriminatorii lansate de Federaţia Rusă asupra populaţiei şi infrastructurii critice. Ucraina se poate baza pe unitatea şi coeziunea aliată”, a declarat Angel Tîlvăr.

De asemenea, au fost discutate modalităţi de consolidare şi aprofundare a relaţiilor de securitate şi apărare dintre România şi Statele Unite, pentru a răspunde provocărilor actuale.

Secretarul Austin a exprimat apreciere pentru modul în care România şi-a consolidat poziţia de pilon de stabilitate pe flancul estic al NATO şi a mulţumit pentru sprijinul acordat forţelor americane dislocate în ţara noastră.

La rândul său, Tîlvăr a mulţumit pentru contribuţia semnificativă a SUA la asigurarea securităţii României şi a flancului estic al NATO, subliniind importanţa strategică a prezenţei americane în România.

”Contribuţia Statelor Unite este vitală pentru menţinerea păcii şi securităţii în întreaga regiune”, a declarat el.

În cadrul discuţiei, cei doi oficiali au analizat şi stadiul programelor majore de înzestrare derulate de Ministerul Apărării Naţionale în colaborare cu partenerul american.

În final, ambele părţi au reconfirmat angajamentul comun pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: