Klaus Iohannis merge sâmbătă în vizită oficială la Chişinău. Programul vizitei

Sursa foto: Klaus Iohannis/ TWITTER

Preşedintele Klaus Iohannis merge sâmbătă în vizită oficială la Chişinău, urmând să transmită un mesaj ferm de sprijin în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de securizare a parcursului european al Republicii Moldpva.

Iohannis şi preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu vor semna „Declaraţia comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova”. Preşedintele Klaus Iohannis va depune un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, sâmbătă, 31 august 2024, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Vizita are loc inclusiv în contextul în care, la această dată, România şi Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române. Preşedintele Klaus Iohannis va transmite la Chişinău un mesaj ferm de sprijin şi de încurajare pentru autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de securizare a parcursului european”, anunţă vineri Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele Iohannis va face un apel către toţi partenerii internaţionali pentru continuarea oferirii de asistenţă comprehensivă, predictibilă şi susţinută Republicii Moldova, pe toate planurile, mai ales în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei şi al tuturor riscurilor care decurg din această situaţie de securitate complexă.

Cei doi preşedinţi vor semna „Declaraţia comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova”, care defineşte şi întăreşte cooperarea bilaterală în acest domeniu vital pentru consolidarea şi protejarea democraţiei şi a stabilităţii Republicii Moldova.

PROGRAMUL VIZITEI

La ora 11.00, preşedintele Iohannis va fi primit de către preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la Preşedinţia Republicii Moldova, unde sunt programate convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale şi ceremonia semnării Declaraţiei Comune a Preşedintelui României şi a Preşedintelui Republicii Moldova cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova

În jurul orei 12.00 ar umra să aibă loc declaraţii de presă comune.

Preşedintele Klaus Iohannis va depune apoi un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

Citește articolul integral AICI, 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: