Barometrul vizibilităţii miniştrilor – Premierul Ciolacu și ministrul Transporturilor, primele poziții în top pe iulie

Sursa foto: Facebook - Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu şi ministrul Energiei Sebastian Burduja ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna iulie, indică Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Miniştrii Educaţiei – Ligia Deca, Mediului – Mircea Fechet, Agriculturii – Florin Barbu, Sănătăţii – Alexandru Rafila şi vicepremierul Marian Neacşu urcă mai multe poziţii în top. Ministrul Finanţelor Marcel Boloş pierde locul 2, câştigat în iunie, ajungând pe 7. Numărul miniştrilor care au sub 1000 de apariţii în presa scrisă şi online scade de la nouă în iunie, la cinci.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ocupant detaşat al primului loc în topul vizibilităţii, are în iulie 27 822 de menţiuni în presa scrisă şi online. Şeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate în contextul consultărilor cu partidele parlamentare pe tema calendarului alegerilor parlamentare şi prezidenţiale, al anunţului privind calendarul electoral, al sondajelor privind notoritatea politicienilor şi intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, dar şi al apariţiei imaginilor în care stă la masă la restaurant alături de Mircea Geoană şi de Victor Ponta.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu urcă de pe locul 4 în iunie, pe locul al doilea, pe fondul scandalului generat de închiderea temporară a traficului pe Valea Oltului, al celui provocat de protestul piloţilor de la Tarom, dar şi al acuzaţiilor conform cărora şi-a ascuns ceasul scump înaintea unor declaraţii de presă, acuzaţii cărora le-a răspuns cu aluzii la liderul liberal Rareş Bogdan.

El este urmat de ministrul Energiei Sebastian Burduja, care coboară o poziţie. Ministrul Educaţiei Ligia Deca urcă în iulie, din categoria miniştrilor cu sub 1000 de menţiuni în presa scrisă şi online şi locul 12 în top, pe locul al patrulea, în special pe fondul anunţurilor referitoare la rezultatele examenelor de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat şi al statisticilor legate de acestea, precum şi în contextul reacţiilor la acuzaţiile de abuz sexual de la SNSPA,

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu se menţine pe locul 5, urmat de ministrul Mediului, Mircea Fechet, care urcă de pe locul 10 în iunie, pe locul 6, cu vârfuri de vizibilitate ca urmare a declaraţiilor referitoare la necesitatea eutanasierii sau împuşcării urşilor care se apropie de comunităţi, în contextul tragediei din Bucegi, o tânără de 19 ani fiind ucisă de urs.

Număr mare de menţiuni a înregistrat ministrul Mediului şi în urma prezenţei într-o emisiune TV în care a vorbit despre măsuri pentru combaterea atacurilor urşilot, Sistemul Garanţie – Returnare şi despre rezervele de apă.

Poziţia 7 în topul vizibilităţii revine ministrului Finanţelor Marcel Boloş, care astfel coboară mai multe poziţii comparativ cu luna precedentă, când era pe locul al doilea. Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu trece în iunie pe locul 8 în top, după ce în iunie s-a aflat pe locul 6.

Miniştrii care au între 1.500 şi 1000 de menţiuni în presa scrisă şi online sunt, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor, ministrul Agriculturii Florin Barbu – urcă pe locul 7 de pe locul 16, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila – urcă pe locul 8 de pe locul 14 în iunie, ministrul Muncii Simona-Bucura-Oprescu – coboară de pe poziţia a 7-a, pe a noua, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu – coboară de pe locul 8, pe 10, ministrul Culturii Raluca Turcan – locul 11 în iulle, după 9 în iunie, ministrul Apărării Angel Tîlvăr – coboară o poziţie faţă de luna iunie şi viceprim-ministrul Marian Neacşu, care urcă de pe ultima poziţie în top în iunie, respectiv poziţia 20.

Dintre miniştrii care au între 1.000 şi 1.500 de menţiuni în presa scrisă şi online, au înregistrat creşteri ministrul Agriculturii Florin Barbu (vârfuri de vizibilitate înregistrate prin declaraţiile privind despăgurbirile pentru fermierii afectaţi de secetă şi sistemul antigrindină), ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila (a înregistrat creşterea numărului de menţiuni ca urmare a declaraţiilor privind construirea centrelor pentru marii arşi, dotarea institutelor de medicină legală, actualizarea listei cu substanţele care afectează conducerea unui vehicul, creşterea numărului cazurilor de COVID-19 şi de rujeolă) şi vicepremierul Marian Neacşu (pe fondul participării la consultările pe calendarul electoral şi la reuniunea Comitetului pentru Energie).

Cinci miniştri au sub 1.000 de apariţii în presa scrisă şi online, lista fiind deschisă de ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, ministrul Economiei Ştefan Radu Oprea, ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu, ministrul Familiei Natalia Intotero şi de ministrul Dezvoltării Adrian Veştea.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: