Rezultatele finale ale celei de a doua sesiuni a Bacalaureatului, publicate. Ce rată de promovare a fost

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Rata de reuşită la cea de a doua sesiune a bacalaureatului a crescut cu 3% după contestaţii, la 32,3%, pentru toate promoţiile, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale vineri, după afişarea rezultatelor finale ale examenului. Au fost depuse peste 13.000 de contestaţii, iar majoritatea s-au soldat cu modificarea notelor prin creştere sau scădere.

”Rezultatele finale (după soluţionarea contestaţiilor), obţinute de candidaţii care au susţinut examenul naţional de bacalaureat în sesiunea august 2024, au fost publicate astăzi, 30 august, ora 10:00, pe pagina web dedicată şi în centrele de examen. Sesiunea curentă a fost promovată de 9.052 de candidaţi (cu 846 mai mulţi, în raport cu prima afişare), astfel că rata de reuşită la examen pentru toate promoţiile a crescut cu 3% după soluţionarea contestaţiilor – 32,3% (faţă de 29,3%, rata iniţială)”, precizează ministerul.

Această majorare de 3% se reflectă atât în rezultatele promoţiei curente, cât şi în rezultatele promoţiilor anterioare: 6.424 de candidaţi au absolvit studiile liceale în acest an (rată de reuşită 34,2%, comparativ cu 31,2%, iniţial), în timp ce 2.628 de candidaţi provin din promoţiile anterioare (rată de reuşită 28,5%, comparativ cu 25,4%, iniţial).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: