Carburanţii s-au ieftinit din nou. Cât costă benzina şi motorina vineri, 30 august 2024

Sursă foto: Staţiile Petrom

Petrom a ieftinit în această dimineață benzina și motorina vândute în stațiile proprii. Precedenta ieftinire a avut loc pe 24 august. Motorina rămâne mai ieftină ca benzina în multe benzinării.

Stația Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România, vinde astăzi, vineri, 30 august 2024, benzina standard cu 7,20 lei pe motorina standard are un preţ de 7,17 lei pe litru, în staţia de pe strada Braşov din Bucureşti.

Ieftinirea este de patru bani pentru benzină şi trei bani pentru motorină. Este a unsprezecea mișcare de preț la pompă din luna august, majoritatea fiind ieftiniri.

Precedenta a avut loc acum pe 24 august 2024, când Petrom a scăzut prețul benzinei cu 3 bani pe litru și pe cel al motorinei cu 4 bani pe litru. Motorina rămâne mai ieftină ca benzina în multe benzinării, o situaţie mai rar întâlnită în România unde consumul de motorină este majoritar, dar rafinăriile nu produc suficient pentru a alimenta cererea internă deci o parte din motorină este importată. Pe de altă parte, suntem în sezon de vacanțe, iar cererea de benzină este mai mare.

Prețurile țițeiului au revenit însă pe creștere, deci e posibil ca și prețurile la carburanți să reînceapă creșterea. Astfel, la momentul redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru Europa, era la 80,17 de dolari barilul.

Cererea de carburanți a crescut în România cu 5% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, poitrivit estimărilor Petrom.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: