George Simion n-are nicio reținere să admită că a făcut evaziune fiscală

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul AUR, George Simion a reafirmat într-un interviu că în perioada în care era patron a făcut evaziune fiscală prin firma pe care o deținea. El spune și că nu ar avea o estimare a sumelor pe care le datora statului și pe care nu le-a plătit ca afacerist. Evaziunea fiscală este infracțiune și, în funcție de pragul de incriminare, se pedepsește cu închisoare, amenzi sau confiscări.

Liderul AUR, evazionist fiscal cu premeditare

Nu este pentru prima dată când George Simion recunoaște că a făcut avere fără să respecte legea. Și în trecut George Simion a afirmat senin că nu fiscaliza produsele pe care le-a comercializat, fie că era vorba de produse de import sau din producție locală. La fel cum a recunoscut că o sursă importantă de venit erau petardele, desigur nefiscalizate, pe care le vindea galeriilor de fotbal pe stadion.

În ciuda discursului electoral vehement antihoție, liderul extremiștilor care vrea să devină președintele României demonstrează, din nou, că atitudinea sa față de hoția proprie este mult mai flexibilă și cu siguranță nu reprezintă o piedică pentru ambițiile sale politice.

Simion: „Vindeam pe internet aceste haine si produse de ultrași și petardele mai degrabă de revelion și nu le fiscalizam pe toate

În primavara acestui an, George Simion, a spus în cadrul unui interviu că în perioada în care deținea o firmă care comercializa haine de brand din străinătate, produse pentru ultrași și petarde a făcut evaziune fiscală.

Am avut carte de muncă, am avut o firmă ca antreprenor am făcut bani pentru ceea ce aveam nevoie eu la necesitățile mele personale, nu am cerut bani în stânga, în dreapta, m-am descurcat de la 15 ani, cum am putut. Societatea comercială pe care am avut-o, cu care am deschis un magazin în Calea Moșilor (…) Am vândut haine de brand din Marea Britanie și din Germania, am făcut importuri, am făcut producție în România, am câștigat bani”, a povestit George Simion, în cadrul unui interviu cu Valeriu Nicolae, pe canalul de Youtube „Starea Natiei Oficial”.

Întrebat dacă a câștigat „puțini, foarte puțini bani”, Simion a afirmat că: „scriptic, da”.

Da, ca 90% dintre antreprenorii români. Eu m-am întreținut singur, nu m-au întreținut ai mei din perioada liceului. Am învățat multe ca antreprenor, am învățat multe din toate activitățile pe care le-am făcut. (…) Eu vindeam pe internet aceste haine si produse de ultrași și petardele mai degrabă de revelion și nu le fiscalizam pe toate”, a spus liderul AUR, întrebat dacă a făcut evaziune fiscală.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: