Contractul pentru construirea unui pod în judeţul Argeş, scos la licitaţie pentru a treia oară

Sursă foto: Consiliul Judetean Arges

Consiliul Judeţean Argeş scoate la licitaţie contractul pentru construirea unui pod pe un drum judeţean, fiind pentru a treia oară în aproape un an şi jumătate când se anunţă procedură de achiziţie publică pentru lucrarea a cărei valoare depăşeşte 28 de milioane de lei. Anterior, niciuna dintre ofertele depuse nu a fost considerată admisibilă, iar procedura a fost contestată şi la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), dar şi în justiţie.

Obiectivul de investiţii pentru care Consiliul Judeţean Argeş a iniţiat, pentru a treia oară, procedura de achiziţie publică pentru obiectivul de investiţii este „Pod pe DJ 703H Curtea de Argeş (DN 7C) – Valea Danului – Cepari”.
Documentaţia tehnică în vederea iniţierii unei noi proceduri de achiziţie publică a fost înaintată în data de 20 august, anunţă, vineri, CJ Argeş
De fiecare dată când a încercat atribuirea contractului, autoritatea judeţeană a constatat că ofertele nu sunt admisibile.
„În aprilie 2023 a fost iniţiată prima procedură pentru achiziţia publică “Servicii de proiectare (inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului) şi Execuţie lucrări”. Având în vedere că nu a fost depusă nicio  ofertă admisibilă, procedura a fost anulată. În luna decembrie 2023 a fost iniţiată a doua procedură de achiziţie publică, procedură care a fost suspendată până la soluţionarea contestaţiei înregistrată la C.J. Argeş şi la CNSC. În luna februarie 2024, CNSC a decis respingerea contestaţiei ca nefondată. Contestatarul a atacat Decizia CNSC prin depunerea unei plângeri la Curtea de Apel Piteşti. În data de 17.04.2024 a fost reluată procedura de atribuire, având termenul limită pentru primirea ofertelor de 29.04.2024. Având în vedere că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, procedura a fost anulată în data de 12.07.2024”, precizează instituţia.
Obiectivul de investiţii este finanţat prin Programul  Naţional de Dezvoltare Locală –PNDL II, cu o valoare totală de 28.131,65 mii lei din care: buget de stat 16.830,77 mii lei  şi buget local 11.300,88 mii lei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: