Guvernul AUR. Ramona Bruynseels, milionară și adeptă a teoriei Pământului plat, propusă de Simion viceprim-ministru

Foto: facebook.com/pg/RamonaIoanaBruynseels

AUR și-a făcut un obicei în a promova oamenii problematici în funcții publice. Preşedintele AUR, George Simion, a prezentat, săptămâna trecută, componenţa guvernului din umbră al AUR. Acesta va fi condus de Marius Lulea, prim-vicepreşedintele partidului, iar în componenţa sa se află mai multe nume controversate. Un astfel de nume este cel al Ramonei Ioana Bruynseels, propusă de conducerea AUR la funcția de viceprim-ministru cu atribuţii în Protecţie Socială, Demografie şi Întoarcerea Românilor din Diaspora. Iată ce știm despre Ramona Ioana Bruynseels.

„Cariera politică” a Ramonei Ioana Bruynseels

Ramona Ioana Bruynseels este o apariție relativ recentă pe scena politică din România. O protejată a lui Dan Voiculescu, Bruynseels a apărut din neant în 2019 ca propunere a Partidului Puterii Umaniste la alegerile prezidențiale din acel an.

Ramona Ioana Bruynseels nu era cunoscută, în politică, până la candidatura la prezidenţiale. A început să lucreze în aparatul guvernamental în timpul primului-ministru Mihai Tudose ajungând să dețină o funcție de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În perioada 2015-2016, Ramona-Ioana Bruynseels a fost specialista în comunicare a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

La alegerile prezidențiale din acel an, Ramona Ioana Bruynseels a suferit o uriașă umilință, obținând 2,65%. Dezastrul de la alegerile prezidențiale nu a descurajat-o pe Ramona Ioana Bruynseels să abandoneze politica mare. În 2024 ea și-a găsit loc în AUR. Partidul condus de George Simion a cooptat-o pe Ramona Bruynseels și a propus-o drept candidat la Primăria Sectorului 1, în alegerile locale din iunie.

Candidata AUR spunea că ambiția sa absolută este ”să transformăm Sectorul 1 în cel mai prietenos Sector și oraș, până la urmă, din România, cu copiii”, potrivit rfi.

La locale Bruynseels a reușit un nou fiasco. Aceasta a obținut puțin peste 7%, nereușind să atragă nici măcar voturile bucureștenilor din sectorul 1.

În ciuda dezastrelor electorale pe bandă rulantă, AUR consideră că Ramona Bruynseels ar trebui să ocupe o funcție în viitorul guvern, dacă aceștia vor câștiga alegerile. Nu vorbim despre orice funcție, ci funcția de viceprim-ministru cu atribuţii în Protecţie Socială, Demografie şi Întoarcerea Românilor din Diaspora.

Potrivit presei, Bruynseels este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”, care susţin că…Pământul este de fapt plat. Atracția pentru teoriile conspiraționiste probabil i-a adus un loc în AUR, ținând cont că în partidul lui Simion și-au făcut loc tot mai mulți conspiraționiști.

4 case și milioane de lire în conturi

Ramona Ioana Bruynseels are o avere uriașă. Declarația acesteia se întinde pe numai puțin de 7 pagini. În mod curios, aceasta și-a ascuns adresa terenurilor, apartamentelor și caselor pe care le deține, deși majoritatea ocupanților funcțiilor publice nu au făcut acest lucru, lăsând la vedere orașul sau localitatea. Nu știm de ce există această lipsă de transparență din partea Ramonei Bruynseels, dar putem spune că aceasta deține două terenuri intravilane, două apartamente, două case de locuit și două case de vacanță.

Bruynseels mai deține un autoturism Land Rover din 2010, bijuterii de 70.000 de euro și obiecte de artă de 30.000 de euro.

Ramona Bruynseels are zeci de conturi, unele cu sume absolut enorme. De pildă aceasta are un cont în care are peste 1 milion de lire britanice, iar în altele are peste jumătate de milion de dolari. Interesant e că unele conturi sunt din Africa de Sud. Aceasta deține și investiții în instituții financiare din Africa de Sud, precum Standard Bank, aici având investit echivalentul a peste 1.300.000 de euro.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: