Italia îl propune pentru un post de comisar european pe ministrul afacerilor europene, Raffaele Fitto

Sursa foto: x

Guvernul italian îl va propune pe ministrul afacerilor europene, Raffaele Fitto, pentru un post în viitoarea Comisiei Europeană, a declarat vineri ministrul apărării, Guido Crosetto, potrivit Reuters.

Fitto, în vârstă de 55 de ani, a fost ministrul responsabil cu eforturile lente ale Italiei de a cheltui fondurile UE post-pandemie şi de a atinge ţintele de reformă ce condiţionează primirea banilor.

Fitto are experienţă la Bruxelles ca fost eurodeputat şi provine dintr-o familie de politicieni, atât el, cât şi tatăl său fiind la un moment dat preşedinţi ai regiunii natale Puglia.

‘Sunt bucuros că Italia va oferi Europei o persoană foarte cunoscută precum Rafaelle Fitto’, le-a spus Crosetto reporterilor la Bruxelles, confirmând o decizie aşteptată să fie oficializată la o reuniune de guvern în cursul zilei.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, votată de Parlamentul European în iulie pentru un nou mandat de 5 ani, urmează să îşi alcătuiască echipa din numele propuse de guvernele naţionale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: