Constanţa: Peste 500 de apeluri la 112 care semnalau situaţii de urgenţă. Mai multe localităţi, sub cod roşu de ploi

Sursa foto: captură video

Peste 500 de apeluri la 112 au fost primite la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea până sâmbătă, la ora 6.00, care semnalau situaţii de urgenţă. Mai multe localităţi din judeţ se află sub cod roşu de ploi. Cetăţenii au fost avertizaţi nu iasă din case.

”Până la ora 06:00 în această dimineaţă, dispeceratul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa a înregistrat peste 500 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 care semnalau diverse situaţii de urgenţă.

Peste 300 de pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 21 de mijloace. Acţionăm pe raza judeţului Constanţa cu precădere în localităţile Chirnogeni, Comana, Amzacea, Pecineaga, Moşneni, 23 August, Mangalia, Neptun, Costineşti, Tuzla, Eforie, Agigea, Techirghiol, Valu lui Traian, Constanţa, Topraisar, Limanu”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea.

Ei au menţionat că în urma fenomenelor meteo extreme produse în cursul nopţii nu au fost înregistrate victime.

”Situaţia este în dinamică, colegii sunt în teren şi rămânem la datorie până la înlăturarea tuturor efectelor negative. Rugăm cetăţenii să rămână la adăpost, să nu iasă din casă decât dacă situaţia o impune”, a mai precizat sursa citată.

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu, valabilă între orele 7 – 9, pentru localităţile Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Lumina, Agigea, Corbu, Poarta Albă.

”Vor fi averse, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 40…50 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantităţi de 50…60 l/mp”, au menţionat meteorologii.

De asemenea, constănţenii au primit în cursul nopţii două mesaje Ro-Alert prin care erau avertizaţi în legătură cu aceste fenomene periculoase.

Citeşte mai mult aici.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: