Preşedintele Iohannis se află sâmbătă în vizită oficială la Chişinău

Sursa foto: Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se află sâmbătă în vizită oficială la Chişinău, urmând să transmită un mesaj ferm de sprijin în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de securizare a parcursului european al Republicii Moldova, dar să facă şi un apel un apel către toţi partenerii internaţionali pentru continuarea oferirii de asistenţă Republicii Moldova.

Iohannis şi preşedintele R. Moldova Maia Sandu vor semna „Declaraţia comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova”. Preşedintele Klaus Iohannis va depune un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, sâmbătă, 31 august 2024, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Vizita are loc inclusiv în contextul în care, la această dată, România şi Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române. Preşedintele Klaus Iohannis va transmite la Chişinău un mesaj ferm de sprijin şi de încurajare pentru autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de securizare a parcursului european”, anunţă vineri Administraţia Prezidenţială.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: