Ziua Limbii Române se sărbătorește astăzi în România și R. Moldova

Sursa foto: Pixabay

Ziua Limbii Române se sărbătorește anual pe data de 31 august, prilej cu ocazia căruia se desfășoară evenimente culturale atât în România, cât și în Republica Moldova.

Ziua Limbii Române este un eveniment care subliniază importanța limbii noastre în afirmarea identității naționale și culturale. A fost instituită oficial în România în 2013, iar în Republica Moldova se sărbătorește încă din 1990.

Evenimente dedicate Zilei Limbii Române

Președintele Klaus Iohannis va merge la Chișinău de Ziua Limbii Române De Ziua Limbii Române, președintele Klaus Iohannis va face o vizită oficială la Chișinău, unde va fi primit de Maia Sandu. Președintele Klaus Iohannis va transmite la Chișinău un mesaj ferm de sprijin și de încurajare pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului, de drept și de securizare a parcursului European, transmite Administrația Prezidențială. Președintele Iohannis va depune astăzi și un buchet de flori la monumentul bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: