Negrescu: Sunt încrezător că PSD va obţine în Comisia Europeană un portofoliu reprezentativ, influent pentru România

Sursa foto: Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, vicepreşedinte al Parlamentului European, a declarat sâmbătă, la Neptun, că este încrezător că PSD va obţine un „portofoliu reprezentativ, reprezentativ, influent pentru România”, în viitoarea arhitectură a Comisiei Europene, el subliniind şi că Socialiştii Europeni sunt fermi susţinători ai României.

„Sunt convins că, pe măsură ce lucrurile evoluează în aceste negocieri privind conturarea viitoarei Comisii Europene, sunt încrezător că PSD va obţine un portofoliu reprezentativ, influent pentru România, în viitoarea arhitectură a Comisiei Europene. Socialiştii Europeni sunt fermi susţinători ai României, au ieşit public spunând că România merită un astfel de portofoliu, că România poate deţine chiar o demnitate importantă, cea de vicepreşedinte a Comisiei Europene, dar pentru asta este nevoie de aportul tuturor, al tuturor forţelor politice din România, pentru că doar prin consens, doar prin dialog, putem să avem o mai mare influenţă pentru ţară, şi îmi doresc sincer ca acest lucru să se întâmple”, a afirmat Negrescu, la Universitatea Europeană de Vară, eveniment organizat la Neptun de organizaţia PES Activists România.

El a adăugat că PSD este astăzi „cel mai influent partid politic al României” în Parlamentul European.

„Astăzi, putem să vorbim de o reuşită, o reuşită a Partidului Social Democrat, un partid proeuropean autentic, care este astăzi cel mai influent partid politic din România în Parlamentul European, atât prin prisma numărului de eurodeputaţi, cât şi prin prisma faptului că astăzi deţinem demnităţile cele mai influente, cele mai importante, în legislativul european. Eu astăzi sunt vicepreşedintele Parlamentului European şi sunt onorat să pot să reprezint România şi PSD, la un asemenea nivel. Dar avem şi preşedinte de comisie, mai mulţi vicepreşedinţi de comisiii importante din Parlamentul European, avem şi coordonatori. Reuşim practic să facem ca vocea României să fie mai bine auzită la Bruxelles. E un motiv de mândrie, un rezultat important, o victorie pentru Partidul Social Democrat şi pentru ceea ce am reuşit să clădim în ultimii ani, cu sprijinul şi aportul evident important al premierului României, Marcel Ciolacu”, a transmis europarlamentarul PSD.

Totodată, Victor Negrescu le-a transmis tinerilor prezenţi la eveniment că este nevoie de competenţă şi de adaptare la tot ceea ce înseamnă contextul european şi internaţional.

„Credem în competenţă, în nevoia aceasta de adaptare la tot ce înseamnă contextul european şi internaţional, credem în solidaritate. Omul poate face schimbarea, omul este cel care îşi determină propriul viitor, avem nevoie de oameni competenţi, avem nevoie să fim uniţi”, a mai spus vicepreşedintele Parlamentului European.

La Neptun se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână Adunarea Generală şi Universitatea de Vară a PES Activists România, la care participă zeci de membri din toată ţara ai organizaţiei, precum şi demnitari şi lideri ai PSD.

Citeşte mai mult aici.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: