Alegeri prezidenţiale. Birchall o provoacă pe Lasconi: La o comparaţie, electoratul USR ar trebui să mă aleagă pe mine

Sursa foto :Ana Birchall

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall, candidat la alegerile prezidențiale, o provoacă la o dezbatere pe Elena Lasconi, ea precizând, într-un mesaj postat pe Facebook, că dacă s-ar compara faptele în lupta anti-corupție, electoratul USR ar trebui să o aleagă pe ea, nu pe şefa USR.

Birchall a reacţionat după ce Lasconi a declarat vineri că este “înghesuială mare de PSD-işti la prezidenţiale” şi că Ana Birchall este “femeia PSD-ist”.

“Doamna Lasconi, hai să ne atacăm în CV-uri și fapte, nu în etichete!

Zilele trecute, doamna Lasconi m-a atacat într-o emisiune din nou, folosind un limbaj în stilul George Simion.

Doresc să-i amintesc d-nei Lasconi că în timpul mandatului meu “PSD-ist” de ministru al Justiției, Dragnea a intrat la pușcărie. Tot „PSD-ista” Birchall l-a adus, într-o zi și jumătate, pe Radu Mazăre în România de pe plaja din Madagascar. Cred că sunt foarte iubită pentru asta, mai ales de USR, nu?

Dar dacă tot vorbim de fapte, vă rog să explicați, doamna Lasconi ce s-a făcut în Justiție, sub mandatul ministrului USR-ist Stelian Ion?

Că vă pot spune ce am făcut eu:

  • Liviu Dragnea a intrat la pușcărie

  • Radu Mazăre a fost adus în țară de pe o plajă din Madagascar într-o zi și jumătate.

  • înființarea Secției Speciale, care urmărea îngroparea dosarelor de corupție a fost blocată cu votul meu de 9 ori.

  • legea privind grațierea a fost respinsă.

  • recursul compensatoriu a fost abrogat.

  • firma chinezească care bloca proiectele energetice de la Cernavodă a fost dată afară, deblocând astfel aceste proiecte strategice atâ de importante pentru români și România

  • am reușit adoptarea legii privind confiscarea extinsă a averilor ilicite

  • împiedicarea activării împotriva României a Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, (sunt convinsă că știți ce înseamnă… sau poate nu!).

Care sunt totuși faptele, experiența și expertiza dvs. care să vă califice pentru votul românilor pentru funcția supremă în stat?

Dacă este să comparăm faptele în lupta anti-corupție, electoratul USR ar trebui să mă aleagă pe mine, nu?”, a notat Birchall.

Ea a precizat că o aşteaptă pe Lasconi săptămâna viitoare la o dezbatere.

“Vă aștept săptămâna viitoare, la o dezbatere în care să arătăm românilor CV-ul, expertiza și faptele fiecăreia în domenii importante pentru activitatea președintelui României: diplomație, relații internaționale și geopolitică, justiție, apărare și securitate, inclusiv securitate energetică.

Românii chiar au dreptul să știe adevărul, să voteze informat și să cunoască toți candidații așa cum sunt, cu adevăratele fapte, dincolo de spoiala de marketing politic din panotajul sau emisiunile tv, majoritatea plătite din bani publici din subvențiile de la stat!”, a adăugat Ana Birchall.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: