Spania va plăti nomazilor digitali în tehnologie până la 17.000 de dolari pentru a se muta într-o regiune rurală

Sursa foto: wikipedia

Dacă sunteţi un nomad digital sau un lucrător de la distanţă în industria tehnologică în căutarea unei schimbări de peisaj, poate că Spania este locul potrivit, arată un articol publicat de CNBC.

În această lună,  guvernul local din Extremadura, Spania, a anunţat că oferă până la 15.000 de euro sau 16.703 de dolari pentru cei care se mută în zonă timp de cel puţin doi ani.

Comunitatea autonomă are una dintre cele mai scăzute populaţii din Spania şi a alocat 2 milioane de euro pentru a atrage relocarea a 200 de nomazi digitali şi lucrători la distanţă în regiune.

Un comunicat de presă al guvernului din Extremadura afirmă că granturile sunt pentru ”locuinţe disponibile, teren arabil şi tot ceea ce este necesar pentru a accelera sosirea lor”.

Anunţul acestei scheme face parte dintr-un program de repopulare în desfăşurare numit ”Live in Ambroz”, care se referă la Valea Ambroz din provincia Cáceres.

În comunicatul de presă se precizează că valea ”este una dintre zonele care suferă de o pierdere constantă de populaţie şi servicii”.

Autorităţile spaniole au declarat pentru Euronews că cererile pentru granturi sunt aşteptate să se deschidă în septembrie şi pot fi depuse online, odată ce sunt disponibile.

Pentru a aplica pentru granturi, trebuie îndeplinite următoarele cerinţe:

Să nu fi locuit în Extremadura în ultimele şase luni

Să fie rezidenţi legali în Spania şi să aibă un număr de identitate străin

Să lucreze de la distanţă în industria tehnologiei

La program pot aplica şi cetăţenii din afara UE, cum ar fi cei din Statele Unite, dar trebuie să fi obţinut deja viza de nomad digital a Spaniei.

Cei 16.703 USD oferiţi vor fi împărţiţi în mai multe granturi.

Femeile şi cei sub 30 de ani care aleg să locuiască într-un oraş cu mai puţin de 5.000 de locuitori vor primi 10.000 EUR sau 11.135 USD, iar alţii vor primi 8.000 EUR sau 8.908 USD.

După doi ani, femeile şi cei sub 30 de ani care aleg să rămână încă un an vor primi o a doua plată de 5.000 EUR sau 5.568 USD, în timp ce celelalte persoane vor primi 4.000 EUR sau 4.454 USD.

Solicitanţii vor afla în termen de trei luni dacă sunt aleşi să primească granturile.

După ce a fost ales, solicitantul trebuie să se înregistreze la o municipalitate din Extremadura pentru a obţine un certificat padrón în termen de trei luni. După acest pas, solicitanţii vor avea la dispoziţie o lună pentru a solicita plata granturilor, care se va face într-o singură tranzacţie.

Conversiile de la euro în dolari au fost efectuate folosind rata de conversie OANDA de 1 euro la 1,11 USD, pe 29 august 2024. Toate sumele sunt rotunjite la cel mai apropiat dolar.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: