VIDEO Nicolae Ciucă: Este obligatoriu ca guvernul să livreze măsuri practice, ancorate în realitatea de zi cu zi

Sursa foto: captură video

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis la Forumul Globsec de la Praga că este obligatoriu ca guvernul să livreze măsuri practice, ancorate în realitatea de zi cu zi, altfel lăsăm locul celor care poartă un război informaţional să îşi răspândească poveştile manipulatoare. el precizând că modul de guvernare şi comunicarea politică trebuie să fie actualizate, pentru a răspunde provocărilor momentului

”Este obligatoriu ca guvernul să livreze măsuri practice, ancorate în realitatea de zi cu zi. Trebuie să promovăm eficient mesajele noastre – prin care prezentăm situaţia reală şi implicaţiile soluţiilor propuse de executiv – altfel lăsăm locul celor care poartă un război informaţional să îşi răspândească poveştile manipulatoare”, este mesajul liderului PNL, postat pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că ”modul de guvernare şi comunicarea politică trebuie să fie actualizate, pentru a răspunde provocărilor momentului”.

Ciucă a ataşat imagini cu mesajul transmis de el la Forumul Globsec, cea mai importantă conferinţă de securitate din regiune, care se ţine zilele acestea la Praga.

„Toţi politiciienii de centru-dreapta sau de centru-stânga ar trebui să se întoarcă spre oameni, să se reconecteze cu oamenii, să reevalueze situaţia la faţa locului şi să creeze acele politici, acele soluţii, care sunt de fapt aşteptate de oameni. Povestea noastră ar trebui să fie foarte bine ancorată în realitate, pentru că ceea ce Martin a spus despre a transmite poveşti, nu cred că sunt atât de deştepţi pentru a crea poveştile şi a transmite poveştile. Ei primesc poveştile şi aceasta este parte a războiului informaţional, aşa că este foarte uşor să găseşti acest tip de oameni, sunt uşor de manipulat şi atât de buni pentru a-i manipula pe alţii. Şi ei, aşa cum aţi spus, ei livrează aceste poveşti pe care oamenii le cred şi de aceea chiar innsist pe educaţie şi pe a-i învăţa pe oameni cum să îşi ia informaţiile de pe reţelele sociale şi de pe toate aceste instrumente care snt folosite de cei care îi manipulează. Ce am făcut în România ca partid de centru-dreapta, am creat o coaliţie cu partidul de centru-stânga şi am creat această stabilitate înainte să înceapă războiul în Ucraina şi am condus ţara, aşa cum a spus Simon, până acum, fără a acea prea multe probleme. Şi este un exemplu că două forţe politice, care se luptau una cu cealaltă de-a lungul istoriei, au găsit modul de a sta la aceeaşi masă şi să livreze ceea ce oamenii aşteptau”, a sous Nicolae Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: