Klaus Iohannis: România beneficiază de securitate şi stabilitate datorită unei politici externe coerente, curajoase

Sursa foto: Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis transmite, cu ocazia Zilei Diplomaţiei Române, că diplomaţia este supusă în ultimii ani unor noi transformări geopolitice, digitale şi sociale iar destinul României este rezultatul forţei pe care o are naţiunea noastră şi, implicit, al forţei pe care o manifestă diplomaţia ţării.

”Ziua Diplomaţiei Române îmi oferă prilejul de a felicita întreg corpul diplomatic şi consular al României pentru activitatea desfăşurată pentru promovarea în plan extern a intereselor statului român şi ale cetăţenilor români, pentru asigurarea influenţei şi a prestigiului ţării noastre în lume. Într-un context internaţional marcat de conflicte, crize şi de contestarea de către o serie de actori a ordinii globale fundamentate pe reguli, România beneficiază de securitate şi stabilitate şi contribuie la asigurarea securităţii europene, datorită unei politici externe coerente, curajoase, ghidate de principii şi valori clare şi bine puse în aplicare”, spune preşedintele în mesaj.

Klaus Iohannis afirmă că ”diplomaţia continuă să aibă un rol determinant în asigurarea păcii şi a unui cadru propice pentru progresul României şi pentru creşterea bunăstării cetăţenilor săi”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: