Luminiţa Odobescu: Vom continua să fim o instituţie care apără interesele României – stat democratic, liber

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministerul Afacerilor Externe va continua să fie o instituţie care apără interesele României, stat democratic, liber, membru responsabil al Uniunii Europene şi aliat de încredere în cadrul NATO, a afirmat duminică ministrul Luminiţa Odobescu în mesajul transmis cu prilejul Zilei Diplomaţiei Române.

Potrivit ministrului, cu o istorie de peste 160 de ani, Ministerul Afacerilor Externe a fost „martorul unor vremuri dificile”.

„Acum ne aflăm într-o conjunctură internaţională complexă, marcată de o deteriorare gravă a situaţiei de securitate în zona noastră şi în plan global. Acest lucru impune o adaptare permanentă a muncii diplomatice, în condiţiile în care securitatea şi rezilienţa au devenit repere esenţiale ale politicii externe. Vom continua să fim o instituţie care apără interesele României, stat democratic, liber, membru responsabil al Uniunii Europene şi aliat de încredere în cadrul NATO, Partener Strategic al Statelor Unite ale Americii şi puternic angajat în promovarea respectării dreptului internaţional, a ordinii internaţionale bazate pe reguli, a multilateralismului eficient şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, a susţinut ministrul Afacerilor Externe.

Odobescu a mulţumit colegilor din Centrala MAE şi din Serviciul Exterior pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunea în fiecare zi.

„Cu prilejul Zilei Diplomaţiei Române, doresc să mulţumesc tuturor colegilor din Centrala MAE şi din Serviciul Exterior pentru modul în care îşi îndeplinesc misiunea în fiecare zi, implicându-se cu responsabilitate în gestionarea crizelor şi provocărilor tot mai complexe. Am convingerea că profesionalismul, angajamentul şi perseverenţa vor caracteriza în continuare activitatea noastră diplomatică şi consulară. Ziua Diplomaţiei Române reprezintă un prilej de celebrare a eforturilor de echipă şi contextul potrivit să privim spre ceea ce am realizat în ultima perioadă. Ne oferă prilejul de a vedea ce putem îmbunătăţi, de a explora oportunităţile şi de a gestiona provocările viitorului, astfel încât diplomaţia română să continue să lucreze într-o manieră decisivă pentru dezvoltarea ţării noastre, pentru garantarea securităţii cetăţenilor români de pretutindeni şi pentru consolidarea rolului valoros al României în cadrul comunităţii internaţionale”, a mai susţinut Luminiţa Odobescu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: