Tenis de masă – Jocurile Paralimpice 2024: Camelia Ciripan, calificată în sferturi la simplu

Sursa foto: Pixabay

Jucătoarea română Camelia Ciripan s-a calificat în sferturile de finală probei de simplu feminin la para tenis de masă (WS6), duminică, la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce a învins-o pe norvegianca Merethe Tveiten, cu scorul de 3-0 (11-6, 11-4, 11-5). 

Românca s-a impus în doar 16 minute de joc.

În sferturile de finală, Camelia Ciripan (45 ani) o va înfrunta pe britanica Felicity Pickard, care a intrat direct în această fază a competiţiei.

Tot la para tenis de masă, Bobi Simion va juca luni 2 septembrie contra nigerianului Kayode Alabi, în optimile probei de simplu (MS6).

Camelia Ciripan, desemnată sportiva anului 2022 în sportul paralimpic românesc, în urma medaliei de bronz obţinute la Campionatele Mondiale de para tenis de masă din Spania, a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Paris.

România participă cu şase sportivi la această ediţie a Jocurilor Paralimpice, Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki la judo, Eduard Novak şi Theodor Matican la ciclism, Camelia Ciripan şi Bobi Simion la tenis de masă.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: