VIDEO Ordonanța privind donarea unui sistem Patriot către Ucraina, adoptată de Guvern

Sursa foto: pixabay

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede donarea de către România a unui sistem Patriot Ucrainei.

Actul normativ care prevede donarea către Ucraina a unui sistem de rachete sol-aer Patriot va fi trimis în Parlament cu propunerea de a fi dezbătut și aprobat în procedura de urgență.

„Executivul a aprobat şi va trimite la Parlament, în regim de urgenţă, un proiect de lege care completează Legea 222/2017 privind capabilitatea de apărare aeriană cu baza la sol. Concret, proiectul prevede că un sistem de rachete sol-aer Patriot face obiectul unor acte de donaţie către terţi. După adoptarea legii de către Parlament, Guvernul va putea emite hotărârea care va face operativ actul de donaţie. Tot Executivul este împuternicit să reconstituie capabilitatea de apărare sol-aer a ţării din bugetul alocat Ministerului Apărării Naţionale”, a spus Mihai Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat donaţia într-o şedinţă care a avut loc în luna iunie.Ministerul Apărării a menţionat că va furniza unul dintre cele şapte sisteme Patriot în configuraţia 3+ cumpărate de la SUA.Donaţia este făcută prin modificarea Legii 222 din 2017 prin care România a cumpărat şapte sisteme Patriot de la Statele Unite, pentru suma de aproape 4 miliarde de dolari, potrivit proiectului de lege consultat de Europa Liberă.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: