Cod galben de temperaturi ridicate, în jumătatea vestică a ţării/ Cod portocaliu de caniculă în judeţele Arad

Sursa foto: Unsplash

Meteorologii anunţă că, luni, temperaturile vor fi deosebit de ridicate în jumătatea de vest a ţării, fiind emise avertizări Cod galben, respectiv Cod portocaliu de caniculă – pentru judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Astfel, vor fi înregistrate temperaturi de 32-35 de grade, respectiv 35-37 de grade, cu până la 10 grade peste mediile multianuale ale lunii septembrie. Marţi, Codul galben se va extinde în aproape toată ţara, iar Codul portocaliu se va menţine în cele patru judeţe.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben privind temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă şi disconfort termic ridicat, valabilă luni, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj.

”În jumătatea vestică a ţării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade”, au arătat meteorologii.

Tot luni, este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Astfel, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35…37 de grade, iar minimele de 18…20 de grade, valori uşor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare Cod galben pentru marţi, aceasta vizând tot temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă şi disconfort termic ridicat. Aceasta va fi în vigoare în aproape toată ţara, excepţie făcând judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, precum şi zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

”În cea mai mare parte a ţării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade”, a transmis ANM.

Marţi, va fi Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Aici, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime,deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade, iar minimele vor fi de 18…20 de grade, valori uşor mai mari, în jurul a 23 de grade, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

În zona municipiului Bucureşti, de luni de la ora 10.00 până marţi, la ora 9.00, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

De marţi dimineaţă până miercuri la ora 9.00, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade, uşor mai scăzută în zona preorăşenească.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: