Victor Negrescu despre poziția de comisar european din partea României: „Nu am fost niciodată propus oficial”

Foto Agerpres
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, una dintre persoanele menționate de premierul Marcel Ciolacu drept posibilă propunere pentru postul de comisar european, spune că nu a fost niciodată propus oficial, iar Ursula von der Leyen a dorit mai multe femei comisar european.
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut ca România să nominalizeze o femeie pentru această funcție: „Acesta este criteriul”.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că propunerea pentru funcţia de comisar european din partea României către executivul european este Roxana Mînzatu. El a adăugat că aceasta este „persoana potrivită” pentru post. Țara noastră va avea „un portofoliu relevant” a mai precizat șeful Guvernului, întrebat ce portofoliu va deține România.
„În primul rând, doresc să le mulțumesc pentru sprijin social democraților europeni, premierului României și tuturor celor care s-au exprimat public în favoarea mea. Susținerea puternică a PES, S&D și a social-democraților germani demonstrează că activitatea mea la nivel european este apreciată, dar și că familia noastră politică vrea mai mult pentru România.
Chiar dacă susținerea din spațiul public mă onorează, nu am fost niciodată propus oficial. Ursula von der Leyen a dorit mai multe femei comisar european. Întrucât mereu am susținut egalitatea de gen și pentru că îmi este imposibil să schimb ceva pentru a mă înscrie profilului, nu îmi rămâne decât să salut propunerea oficială.
Vă asigur că prioritatea mea a fost și este să obținem cel mai bun portofoliu pentru țara noastră. În calitatea mea de vicepreședinte al Parlamentului European și de vicepreședinte al PES am pus și voi pune România pe primul loc așa cum am făcut-o când am obținut milioane de euro pentru România, am ajutat la modificarea PNRR și am luptat pentru aderarea la spațiul Schengen.
Îmi doresc ca Uniunea Europeană să funcționeze mai bine, să avem mai multă transparență, să existe respect pentru toți cetățenii europeni și evident ca vocea tuturor statelor și implicit a României să fie auzită.
Știu că România, cu sprijinul prietenilor noștri social-democrați europeni, a obținut un portofoliu bun și sunt bucuros că am putut să îmi aduc, din nou, contribuția la acest obiectiv pe plan european. Am încredere în Marcel Ciolacu și voi continua să îl susțin la fel cum am făcut-o în ultimii ani.
Continui să cred că un portofoliu bun pentru România este un drept, nu un cadou, mai ales pentru ce a făcut țara noastră în ultimii ani în Uniunea Europeană. Îi urez succes colegei mele Roxana Mînzatu!
Continui să cred într-o Românie puternică în UE printr-o reprezentare profesionistă și curajoasă. În calitate de vicepreședinte al Parlamentului European am multe de făcut în acest sens”, a scris Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook..

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: