Olanda interzice telefoanele mobile, ceasurile inteligente și tabletele în școli. Și alte țări iau măsuri similare

Sursa foto: Unsplash

Telefoanele mobile, ceasurile inteligente și tabletele sunt acum interzise pentru elevii din școlile primare și secundare olandeze. Guvernul olandez le-a numit o „distragere a atenției” care reduce performanța academică și interacțiunea socială.

Elevii s-au întors luni la școlile primare din Țările de Jos. De atunci a intrat în vigoare o nouă interdicție privind dispozitivele inteligente. Având în vedere că tehnologia este interzisă în școlile secundare din ianuarie, aceasta înseamnă că există acum o interdicție generală în întreaga țară.

„Există tot mai multe dovezi că telefoanele mobile în clasă sunt dăunătoare. Elevii se concentrează mai puțin și performanțele lor au de suferit. Trebuie să protejăm elevii de acest lucru”, a declarat Guvernul olandez, citat de Deutsche Welle.

Interdicții similare în Grecia și Italia

Utilizarea smartphone-urilor și a ceasurilor în școli a făcut obiectul unei dezbateri aprinse în Țările de Jos de ceva timp. Oficialii au susținut că școlile pot decide în mod individual, în timp ce unele grupuri de părinți au militat pentru interdicții totale din cauza îngrijorărilor legate de efectul social media asupra copiilor.

Grecia și Italia au interzis deja utilizarea telefoanelor mobile în școli, iar Germania a luat în considerare o măsură similară. Un studiu recent al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a recomandat limitarea utilizării telefoanelor la școală.

Și în Franta, din ianuarie 2025, elevii de școală primară și gimnazială vor trebui să-și lase smartphone-urile in dulapuri atunci când intră în școală, conform măsurii impuse de Ministerul Educației, potrivit Le Point.

Experimentul cu interzicerea telefoanelor mobile în școli va fi implementat în aproape 200 de scoli de la inceputul anului scolar 2024/2025, iar din ianuarie 2025 ar trebui sa existe ocazia de a prelungi aceasta „pauză digitală”, a spus ministrul francez al Educației.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: