Carburanții s-au ieftinit din nou. Cât costă benzina și motorina

Sursă foto: omvpetrom.com

Petrom a ieftinit în această dimineață benzina vândută în stațiile proprii, menținând prețul motorinei. Este prima ieftinire din septembrie și cotinuă seria din august.

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburanților auto din România – de pe strada Brașov din București, monitorizată de noi,  afișează azi, 3 septembrie, un preț al benzinei standard de 7,16 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,17 lei pe litru.

Astfel, față de ziua precedentă, Petrom a scăzut prețul benzinei cu 4 bani pe litru și l-a menținut pe cel al motorinei, așadar după această modificare de preț, benzina redevine mai ieftină decât motorina, după o perioadă în care, atipic pentru piața noastră, lucrurile au stat invers.

Ieftinirea de azi a benzinei este prima modificare de preț la carburanți din septembrie și vine după ce, în august, au fost operate zece mișcări de preț la pompă. Ultima a avut loc chiar vinerea trecută, atunci când benzina s-a ieftinit cu 4 bani pe litru și motorina cu 3 bani pe litru.

Acum exact o lună, la 3 august, aceeași stație afișa un preț de un preț al benzinei standard de 7,32 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,44 lei pe litru. Așadar, în ultima lună, benzina s-a ieftinit cu 16 bani pe litru, iar motorina cu 27 de bani pe litru, principala cauză fiind evoluția cotațiilor produselor petroliere și pe fondul unei cereri mai mari, sezoniere, pentru benzină în sezonul de vacanțe.

Cererea de carburanți a crescut în România cu 5% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, poitrivit estimărilor Petrom.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: