VIDEO Geoană și partidul de traseişti. Stroe: Este o chestiune conjuncturală

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

În Parlament se coagulează un nou grup format din mai mulți membri ai unor partide, în spatele lui Mircea Geoană, în scopul de a avea acces la secțiile de votare. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, întrebat cum vede această construcție politică rapidă spune că unii politicieni vor cu orice preț a-și menține pozițiile și privilegiile.

„Acum ceva vreme se spunea din partea aceluiași candidat, Geoană, că anul 2024 va fi anul independentillor. Dorința multor politicieni de a-și menține pozițiile și privilegiile face să ia naștere fel de fel de grupuri parlamentare, formațiuni politice care se erijează în vehicule politice pentru diverși candidați.

Greu îmi vine a crede că și-a schimbat domnul Geoană părerea și cred că această formă de asociere a acelora care cred că doar prin mandatele altora reusesc, este o chestiune conjuncturală. Nu are niciun fel de legătură sau poate domnul Geoană ne va lămuri despre candidatura dansului”.

Întrebat care este atmosfera în sălile de ședința după atacurile PSD la adresa PNL, Stroe consideră că există o maturitate politică care ajută la depășirea unor astfel de situații.

Până la urmă, funcționalitatea Guvernului este o obligație. Nu este o opțiune nici pentru PNL nici pentru PSD. Există o competiție politică, suntem două partide diametral opuse din punct de vedere ideologic dar și al obiectivelor și intereselor electorale pe care le avem în această toamna. Probabil vom mai avea episoade în care vom concura. Dar lucrul acesta nu cred că va influența negativ activitatea parlamentară.

Întrebat dacă după alegeri, Coaliția se va menține, Ionuț Stroe spune că românii vor decide acest lucru.

„Noua structură a Parlamentului va da o ecuație care să asigure funcționarea de acum înainte. Alte planuri sunt pure speculații. Este prematur să ne pronunțăm”, precizeaza Stroe.

Amintim că zece deputați au depus, luni, 2 sepembrie, la Secretariatul General al Camerei Deputaților o informare în care își declară apartenența la Partidul DREPT-Dreptate și Respect în Europa pentru Toți.

Este vorba despre un partid condus de Alexandru Gîdiuță (ex-USR) și cu care fostul europarlamentar Vlad Gheorghe e în discuții pentru susținerea la alegerile parlamentare, scrie G4 Media. Partidul este format din patru deputați aleși pe listele USR, trei care au aparținut AUR, doi foști liberali și un fost reprezentant al UDMR.

Cine sunt cei zece deputați care fac parte din Partidul DREPT-Dreptate și Respect în Europa pentru Toți?

Cei zece sunt: Lazăr Ion Marian (ex-USR), ales în Vâlcea; Gheba Daniel Sorin (ex-AUR), ales în Dolj; Ciornei Radu Tudor (ex-USR), ales în Suceava; Florea Daniel (ex-AUR), ales în București; Liviu Ioan Balint (ex-PNL), ales în Dâmbovița; Gheorghe Pecingină (ex-PNL), ales în Gorj; Daniel Liviu Toda (ex-USR PLUS), ales în Timiș; Cristian Paul Ichim (ex-USR PLUS), ales în Bacău; Calotă Florică Ică, (ex-AUR), ales în Teleorman; Apjok Norbert, (ex-UDMR), ales în Maramureș.

„Nu este partidul lui Mircea Geoană. Este o platformă care începând de astăzi are reprezentare în Parlamentul României. Sunt zece parlamentari. Președintele acestui partid este Vlad Gheorghe, candidat independent pentru alegerile europarlamentare”, a spus Gheorghe Pecingină, la Antena 3.

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat pe Facebook că va candida pentru un loc de parlamentar la alegerile din 1 decembrie 2024. El spune că lupta continuă, în contextul în care la alegerile din iunie a primit votul a 221.630 de oameni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: