Angajaţii de la ”Apele Române” intervin pentru remedierea pagubelor produse pe litoral de ploile torenţiale

Sursa foto: Apele Române

Angajaţii de la Administraţia ”Apele Române” intervin în continuare pentru remedierea pagubelor produse pe litoral de ploile puternice de la sfârşitul săptămânii trecute, inclusiv pentru refacerea plajelor. Specialiştii afirmă că pagubele produse de astfel de fenomene extreme nu pot fi evitate, ci doar limitate pe cât posibil, arătând că este necesară investirea masivă în sistemele de colectare a apelor pluviale şi extinderea sistemelor de canalizare.

”Colegii noştri de la Constanţa – Apele Române din spaţiul hidrografic Dobrogea-Litoral continuă intervenţiile pentru normalizarea situaţiei de pe litoralul românesc. Este vorba despre Cordon Venus-Saturn şi Cap Aurora. Diseară se va interveni în Vama Veche cu utilaje terasiere cu trailer, iar joi se va acţiona şi la Amzacea. Plajele puternic ravenate sunt refăcute în cel mai scurt timp”, a transmis, marţi, Administraţia Naţională ”Apele Române”.

FOTO: Facebook Apele Române
Sursa foto: Apele Române
Până în prezent, s-a intervenit în Valu lui Traian, Eforie Nord, Techirghiol, Tuzla, Constanţa şi s-a acordat sprijin în toate zonele unde a fost necesar.
”Facem precizarea că responsabilitatea colectării apelor pluviale şi a dirijării acestora spre mare aparţine în exclusivitate autorităţilor publice locale şi judeţene, după caz operatorilor de apă. În acelaşi timp, cantităţile istorice de precipitaţii cu probabilitate de revenire de odată la 200 de ani a făcut dificilă intervenţia, pagubele generate de astfel de evenimente (cu cod roşu) neputând fi evitate, ci pe cât posibil limitate”, au menţionat specialiştii de la Apele Române.
Ei au atras atenţia că este necesar să se înceapă investirea masivă în sistemele de colectare a apelor pluviale şi este nevoie de extinderea sistemelor de canalizare şi o mai bună sistematizare urbanistică şi a infrastructurii de acces.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: