Naufragiu în Canalul Mânecii. Ministrul francez de interne anunţă că sunt 12 morţi şi doi dispăruţi

sursa: captura de ecran

Mai multe persoane au murit marţi într-o încercare de traversare a Canalului Mânecii în largul Capului Gris-Nez, în regiunea Pas-de-Calais. Gérald Darmanin, ministrul francez de Interne, a anunţat un nou bilanţ provizoriu al tragediei – 12 morţi, doi dispăruţi şi mai mulţi răniţi, relatează BFMTV.

Un bilanţ oficial anterior indica cel puţin zece morţi, dar existau informaţii că ar putea fi chiar de 13 morţi.

„Toate serviciile guvernamentale sunt mobilizate pentru găsirea celor dispăruţi şi îngrijirea victimelor”, a declarat Gérald Darmanin pe X, care se va deplasa personal la faţa locului la cursul serii.

Într-un comunicat de presă, Prefectura Maritimă a confirmat bilanţul furnizat de ministru şi a precizat că ambarcaţiunea transporta 65 de persoane.

Doisprezece migranţi au murit, potrivit unui bilanţ provizoriu, iar peste cincizeci de naufragiaţi au fost luaţi în îngrijire. „Mai multe dintre aceste persoane necesită tratament medical de urgenţă”, a anunţat Prefectura Maritimă.

Au fost mobilizate importante mijloace de salvare, precum şi un post medical în Boulogne-sur-Mer pentru a trata victimele.

Nu se ştie cu exactitate ce s-a întâmplat, dar ambarcaţiunea în care se aflau imigranţii a fost semnalată ca fiind în dificultate în largul Capului Gris-Nez. „Toate persoanele de la bord au ajuns în apă”, a declarat Prefectura.

Olivier Barbarin, primarul localităţii Le Portel din apropierea portului Boulogne-sur-Mer, a declarat că „din nefericire, fundul bărcii s-a rupt”, a relatat Associated Press. „Este o mare dramă”, a adăugat el.

Combaterea imigraţiei ilegale a fost o prioritate atât pentru guvernul britanic, cât şi pentru cel francez. Peste 2 000 de persoane au sosit în Marea Britanie pe ambarcaţiuni mici în ultimele şapte zile traversând Canalul Mânecii, potrivit cifrelor guvernului britanic. Săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Keir Starmer s-au angajat să colaboreze mai strâns pentru a desfiinţa rutele de trafic de migranţi.

Canalul Mânecii este una dintre cele mai aglomerate rute de transport maritim din lume, iar curenţii sunt puternici, ceea ce face periculoasă traversarea pe ambarcaţiuni mici. În august, două persoane au fost găsite moarte după ce o ambarcaţiune cu imigranţi care încerca să traverseze Canalul a întâmpinat dificultăţi.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: