Roxana Mînzatu, despre portofoliul pe care şi-l doreşte: Am ştiut că va fi un portofoliu în zona economică

Sursa foto: Facebook/ Roxana Mînzatu

Roxana Mînzatu, propunerea de comisar european, a declarat marţi despre portofoliul pe care şi-l doreşte în cadrul Comisiei Europene că nu e pe dorinţe, pentru că ar fi un vis, ea precizând că a ştiut de la început că va fi un portofoliu în zona economică.

Roxana Mînzatu a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că această nominalizare pentru postul de comisar european este o miză uriaşă în care se duce cu multă încredere şi cu experienţa profesională.

Întrebată ce portofoliu şi-ar dori, Mîmzatu a spus: ”Nu e pe dorinţe, pentru că dacă ar fi pe dorinţe, ar fi un vis. Este o negociere pentru statul membru, portofoliul fiind al României şi în numele României negocierea o face premierul Ciolacu, obiectivele de ţară sau modul în care România vrea să contribuie la proiectul European este comunicat de premier”.

Ea a precizat că CV-ul său are un anumit profil, dar se intersectează cu aproape toate politicile europene şi domeniile de activitate care sunt finanţate cu fonduri europene şi care finanţări vin numai şi numai dacă ating strategiile europene.

”Am ştiut de la început că va fi un portofoliu în zona economică, a fost o discuţie care a trasat cumva limitele domeniilor de activitate pe care le vizăm, am avut o discuţie şi cu preşedinta Ursula von der Leyen.

Despre discuţia cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Roxana Mînzatu a afirmat că şi ea s-a dus cu ideile sale preconcepute.

”De fapt a fost o discuţie cordială, care a curs foarte fluid şi părarea mea, la finalul discuţiei, a fost că am avut în faţă un om politic, o femeie politician foarte în regulă”, a povestit ea.

Mînzatu a mai declarat că din câte ştie, săptămâna viitoare vom avea un anunţ oficial privind portofoliile care revin statelor membre şi ulterior se va prezenta calendarul audierilor.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: