Sebastian Burduja va conduce primul Comandament de iarnă din acest an. Ce se va discuta

Sursa foto: Facebook/ Sebastian Burduja

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va conduce, miercuri, şedinţa primului Comandament de iarnă din acest an, în cadrul căruia se vor analiza scenariile posibile şi stocurile de gaze şi cărbuni.

”Ministrul Energiei va conduce primul Comandament de iarnă din acest an. În cadrul comandamentului vor fi analizate depozitele de gaze, stocurile de cărbuni, dar şi scenariile pentru această iarnă”, au anunţat oficialii Ministerului Energiei.

Potrivit acestora, şedinţa este programată la ora 15.00, iar la finalul acesteia ministrul Sebastian Burduja va oferi detalii despre scenariile luate în calcul şi stocurile disponibile.

Analiza estimativă şi măsurile privind funcţionarea în bune condiţii a Sistemului electroenergetic naţional în perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025 este cuprinsă în Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea măsurilor privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului electroenergetic naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului electroenergetic naţional în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025.

Potrivit documentului citat, conform informaţiilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, puterea instalată în panourile fotovoltaice ale prosumatorilor era de 1.780 MW la data de 31 mai 2024, dublul puterii instalate la data de 31 mai 2023.

”Pentru iarna 2024 – 2025 s-a estimat o putere instalată de cca. 2.200 MW, iar pentru producţia aferentă acestora s-a considerat un grad de încărcare similar cu al centralelor electrice fotovoltaice pentru care există aparate de măsură”, se arată în document.

Potrivit acestuia, pentru estimarea consumului brut de energie electrică al ţării aferent perioadei 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025, Dispecerul Energetic Naţional a considerat un scenariu mediu, cu temperaturi în jurul mediilor lunare multianuale şi un scenariu pesimist, cu temperaturi medii lunare mai scăzute cu până la 2 grade faţă de cele multianuale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: