Alegeri parlamentare. Clotilde Armand, în capul listei USR pentru Senat, în ciuda controverselor juridice

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Organizația USR București, condusă de Vlad Voiculescu, a desemnat-o marți seară pe Clotilde Armand drept cap de listă pentru Senat la alegerile parlamentare, în urma unui vot intern. Armand, care a pierdut alegerile pentru Primăria Sectorului 1 pe 9 iunie, este implicată într-un proces deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind acuzată de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Radu Mihaiu a acuzat că listele erau stabilite dinainte.

Conform unui comunicat transmis de USR, printre candidaţi se numără foşti miniştri şi primari, actuali deputaţi şi senatori, precum şi tineri profesionişti, antreprenori şi militanţi pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Lista candidaţilor USR Bucureşti pentru Camera Deputaţilor este deschisă de: Năsui Claudiu, Prună Cristina Mădălina, Mihaiu Radu, Buzoianu Diana Anda, Stoica Diana, Ţoiu Oana Silvia, Dimitriu Alexandru Paul, Stoica Alin-Bogdan, Seidler Cristian Gabriel, Badea Mihai Alexandru, Neagu Denisa Elena, Covaci Florin, Apostol Alin Gabriel, Saca Petru, Stoian Teodora.

„Trimitem în Parlament oameni care au demonstrat deja că pot schimba lucrurile în bine în societate: fie prin activitatea lor, fie prin implicarea lor în problemele comunităţii, fie prin leadershipul lor în domeniile în care activează.

Le mulţumesc colegilor din USR Bucureşti care au ales oameni ale căror competenţă, integritate şi angajament mă fac să fiu mândru. Ne dorim să construim un viitor mai bun pentru Bucureşti şi pentru România. Echipa pe care o propunem reflectă această viziune”, a declarat preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu.

Radu Mihaiu acuză că listele erau stabilite dinainte

Ședința USR București a fost tensionată, deoarece doar 50 de delegați au fost desemnați să voteze în numele celei mai mari filiale din România.

Acest lucru a generat nemulțumiri, mai mulți delegați boicotând procesul de vot. În final, doar 40 de delegați au participat la votul decisiv.

Citeste mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: