Alegeri prezidenţiale. Ciolacu despre candidatura lui Geoană: Nu o înțeleg pe aia cu independent, e ipocrizie

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, marţi seară, că se fac prea multe calcule în privinţa alegerilor prezidenţiale, întrebat fiind dacă va fi încurcat de candidatura lui Mircea Geoană, informează news.ro.

„Facem prea multe calcule. Aţi făcut calcule şi la europarlamentare şi aţi spus că această condiţie va avea 50%. După redistribuire am avut 57%. Haideţi să îi lăsăm pe români”, a răspuns Marcel Ciolacu la România TV.

Marcel Ciolacu a afirmat că nu înţelege de ce Mircea Geoană insistă cu ideea de candidat independent.

„Ce nu înţeleg, în continuare, nu o înţeleg pe aia cu independent. O să mă duc la partid să le spun «Ştiţi, nu mai vreau să să fiu preşedinte la voi la partid, ştiţi, sunt independent, de mâine». Eu sunt independent. Asta e în zona de ipocrizie. Păi ce, ai fost îndependent? Că toată viaţa ta ai fost preşedinte la PSD, ai fost pus în funcţii de PSD, ai candidat din partea PSD-ului. Cum eşti independent? Ţi-ai făcut partid, ai candidat cu partidul tău, ai încercat acuma să aduni toţi care nu-şi mai găsesc loc pe alte liste, în toate partidele. Sunt independent aşa, generic, aşa îmi place mie, aşa mi-a dat mie sondajele de opinie, în discuţiile cu consultanţii, că e bine să mă dau independent”.

Liderul PSD a transmis că românii îşi vor spune punctul de vedere la vot, iar scenariile politice vor trebui să se adapteze după rezultat.

„Haideţi să vedem ce fac românii la vot, să îi lăsăm pe ei să decidă. Am văzut-o pe doamna Lasconi, o doamnă respectabilă, nu am să vorbesc niciodată ceva de rău, dar a zis «dom-le eu îl pun premier pe Bolojan» (…) Dacă vin pe acelaşi sistem a lui Iohannis, «nu contează ce votează românii, vă spun eu că dacă eu câştig, pe el îl pun». Păi iar nu respectăm Constituţia. Aş vrea să lăsăm românii să voteze şi pe urmă să vedem pe cine trebuie să desemnez, conform Constituţiei, care e legea de bază”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

NATO a anunţat marţi demisia lui Mircea Geoană din funcţia de secretar general adjunct al organizaţiei. Mircea Geoană a scris pe Facebook că a fi în conducerea NATO a fost onoarea vieţii sale şi că, pe măsură ce trece la un nou capitol, priveşte cu mândrie la ”timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianţe din istorie”.

În următoarele zile este aşteptat un anunţ al lui Geoană privind candidatura la Preşedinţie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: