Andrei Caramitru: Economia Austriei stă doar în spălare de bani ruseşti şi furt din Europa de Est

andrei caramitru
Foto: Andrei Caramitru

Economia Austriei se bazează în mare parte pe „spălare de bani ruseşti şi furt din Europa de Est”, este concluzia la care a ajuns Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna.

El a făcut, într-o postare pe Facebook, şi o comparaţie între anumite companii austriece şi altele din România, prezentând totodată cifre din economia Austriei.

„Kafka / Absurdistan

Romania e blocată intr-o relație extrem de toxica cu Austria – un stat pro-rus profund ostil țării noastre.

Care e situația in Austria ? Cât de importantă e de fapt? Va dau câteva cifre :
– valoarea Grupului Raiffeisen (tot, toate țările) e comparabilă cu Banca Transilvania.
– valoarea OMV (inclusiv Petrom) este doar un pic mai mare decât valoarea Hidro. Fără Petrom – OMV e cât Hidroelectrica noastra.
– fără gaze si petrol rusesti la mega discount (estimat la 25 miliarde de EUR pe an) – Austria se oprește complet, nu mai functioneaza
– fără banii care intra din Rusia pentru a finanța cam toate afacerile din Viena, Austria dispare
– fără dividendele pe care le scoate din țările din est, Austria intra financiar in implozie (10% din PIB-ul lor vine doar din ce scot de pe aici din Romania).
– economia Austriei e DEJA in colaps pentru ca fluxurile cu Rusia au încetinit – PIB scade cu 0.5% pe trimestru acum (catastrofal fata de cam orice țara din Europa acum)”, a scris Caramitru pe Facebook.

El spune că economia Austriei este o construcţie artificială şi că România greşeşte că nu forţează companiile austriece să părăsească ţara.

„Pe scurt – economia Austriei e o construcție artificiala – subvenționată de Rusia – care extrage bani din țările din est fara sa mai investească sau sa contribuie ceva. Marile lor firme sunt niste pigmei minusculi. Spuneti-mi si mie O SINGURA firma de la ei care face ceva nou, vreo Inovație cât de mica, orice. Nu au nimic (doar suc red bull si mărgele de sticla Swarowski, asta e tot, restul e “inginerie Financiara” – spălare de bani rusesti si furt din Europa de est).

Noi suntem complet cretini ca nu ii forțam sa vândă ce au pe aici si sa plece si sa ne lase naibii in pace”, a mai scris Andrei Caramitru.

De menţionat faptul că Andrei Caramitru a avut contul de Facebook blocat tot în urma unor postări în care critica OMV Petrom şi Austria în relaţia cu România.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: