Cine sunt pensionarii cărora li se măresc pensiile cu 100% după recalculare? Ce salarii au avut?

Sursa foto: Freepik

O categorie de români primesc pensii și cu 100% mai mari după recalculare. Conform noii legi a pensiilor vor primi puncte suplimentare pentru perioadele lucrate.

Sunt mulți români care primesc mai mulți bani la pensie după recalculare. Sumele se măresc și cu mai mult de 100% în unele cazuri. Însă creșterea depinde foarte mult de numărul de ani pe care cei vizați i-au muncit după ce 25 de ani necesari ieșirii la pensie.

Este vorba despre românii care au lucrat cu salariul minim pe economie. Ei primesc din acest an puncte de stabilitate suplimentare.

Cine sunt pensionarii cărora li se măresc pensiile cu 100% după recalculare? Ce salarii au avut?

Newsweek a scris de mai multe ori despre românii care vor primi pensii mărite de la 50% la 110 % după recalcularea ce a intrat în vigoare pe 1 septembrie 2024.

Un stagiu de cotizare de peste 25 de ani, aduce și o pensie mai mare, deoarece, pentru perioadele lucrate peste această limită, cei ce vor să iasă la pensie primesc, din acest an, punctaj suplimentar, după cum apare în noua lege a pensiilor.

Stabilitatea în activitate, adică o perioadă de cotizare fără prea multe întreruperi, este recompensată cu puncte suplimentare, care înseamnă, de fapt, valori mai mari ale pensiilor.

Iată cum se acordă punctele bonus:

La calculul numărului total de puncte de pensie se va adăuga un număr de puncte pentru fiecare an realizat peste stagiul de cotizare de 25 de ani”, în felul următor:

– 0,50 puncte/an, pentru anii din internalul 26 – 30 de rămânere în muncă, inclusiv;

– 0,75 puncte/an, pentru anii din internalul 31 – 35, inclusiv;

– 1 punct/an, pentru anii din intervalul 36 -40 ş.a.m.d.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: