Guvernul a aprobat mai multe facilităţi ca persoanele sau firmele cu datorii să achite debitele restante

Sursa foto: Facebook - Marcel Boloș

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, mai multe facilităţi pentru ca persoanele sau firmele cu datorii să achite debitele restante până la 25 septembrie. Astfel, au fost anulate dobânzile şi penalităţile de întârziere, dar în acelaşi timp sunt răsplătiţi contribuabilii bun-platnici.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a aprobat mai multe măsuri care privesc îmbunătăţirea colectării creanţelor bugetare.

”În ceea ce priveşte partea de facilităţi fiscale, acestea sunt împărţite în două categorii: pentru contribuabilii bun-platnici care şi-au achitat la timp impozitele şi taxele, aşa după cum deja se cunoaşte din etapa de consultare publică, o bonificaţie de 3% din impozitul pe profit datorat şi plătit sau după caz din impozitul pe veniturile microintreprinderilor va fi acordată în mod automat. Aceasta înseamnă că prin decizie a ANAF-ului în mod automat va fi acordată bonificaţia care va putea fi utilizată pentru plata impozitelor şi taxelor în anul 2025 sau, după caz, pentru compensarea cu alte accesorii sau alte datorii faţă de buget. Este un semn de respect pentru contribuabilii care şi-au achitat la timp impozitele şi taxele şi în acelaşi timp o iniţiativă care a fost aprobată de către Guvern pentru a stimula conformarea voluntară, care este pasul cel mai firesc şi cel mai normal pentru îmbunătăţirea colectării creanţelor bugetare”, a explicat Marcel Boloş.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: