Alina Gorghiu, după reţinerea sociologului Alfred Bulai: Infracţiunile sexuale sunt absolut odioase

Sursa foto: Facebook - Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, după reţinerea sociologului Alfred Bulai, că infracţiunile sexuale sunt absolut odioase şi astăzi societatea a primit un mesaj bun, sănătos legat de infracţiunile sexuale, precizând că este doar un început de drum.

”Infracţiunile sexuale sunt absolut odioase. Astăzi societatea a primit un mesaj bun, sănătos legat de infracţiunile sexuale! Şi sunt sigură ca e doar un început de drum!”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Alina Gorghiu menţionează că fiecare faptă naşte multă durere, traume de ani de zile, răni sufleteşti.

”Majoritatea agresorilor lasă în urma lor victimă după victimă. Dacă instituţiile statului nu intervin, ei nu se opresc. Un sondaj comandat de Ministerul Justiţiei arată că aproape jumătate dintre români plasează violenţa sexuală la nivelul 10 de gravitate în societatea românească pe o scară de la 1 la 10. Cel mai înalt cu putinţă! 94% consideră că este potrivită emiterea unui ordin de protecţie în cazul agresiunii sexuale. 95% sunt de acord cu extinderea numărului de situaţii în care justiţia poate emite ordine de protecţie pentru a împiedica agresorii să se apropie de victime”, a subliniat Gorghiu.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: