Apărătorul familiilor victimelor acuză de cinism pe avocatul lui Pascu pentru comentariile despre starea victimelor

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Avocaţii din dosarul accidentului de la 2 Mai se contrazic cu privire la alcoolemia victimelor. După ce unul dintre avocaţii lui Vlad Pascu a susţinut că tinerii morţi aveau „cantităţi destul de mari” de alcool în sânge şi urină, apărătorul folosind acest argument pentru a-şi scoate clientul din arest preventiv, avocatul familiilor victimelor spune că unul dintre tinerii morţi nu băuse deloc alcool, iar în cazul celeilalte victime nivelul alcoolemiei din sânge era unul mic, pentru care, în termenii Codului rutier, ar fi primit o amendă contravenţională.

„În corpul persoanelor decedate s-a găsit alcool în sânge şi în urină, cantităţi destul de mari în sensul de 0,7 spre 1 la mie. Eu cred că acest element pe care îl regăsim în raportul de necropsie, raport de necropsie care este probă în dosarul penal, ar trebui analizat strict cu privire la circumstanţele comiterii faptei, cum ne spune de altfel textul legal pe care noi îl invocăm la momentul înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu”, afirma, marţi, avocatul Adrian Bendeac, care a solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv în cazul clientului său, Vlad Pascu.

În replică, avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familiile victimelor lui Pascu, susţine că unul dintre tinerii morţi în urma accidentului nu consumase deloc alcool, iar celălalt avea un nivel al alcoolemiei pentru care ar fi primit, cel mult, o amendă contravenţională.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: