VIDEO Nicolae Ciucă și-a lansat clip despre cariera militară: imagini în premieră de pe front

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă / Captură foto

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a lansat joi videoclipul de promovare a cărții sale intitulate „În slujba ţării”. Acesta nu este doar un simplu clip de promovare, ci o adevărată incursiune în trecutul său ca militar. Clipul prezintă pentru prima dată imagini din luptele din Afganistan și Irak, unde Ciucă a servit ca și comandant al Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”.

Videoclipul marchează prima dezvăluire publică a copertei cărții sale, care promite să fie una dintre cele mai așteptate lansări ale anului. Imaginile surprind aspecte emoționante ale frontului și oferă o perspectivă autentică asupra carierei sale militare și a sacrificiilor făcute de Nicolae Ciucă în numele țării.

Ciucă povesteşte despre o misiune în care „a fost o ploaie de lovituri de AG-7, peste 24 de lovituri”.

„Una dintre ele a lovit la o jumătate de metru în rambleul drumului, în faţa transportorului în care mă aflam”, relatează el.

”Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic. Sunt despre viața mea, cea din spatele pupitrului, microfonului sau televizorului, despre experiențele mele personale și profesionale, dar și despre viziunea mea pentru România viitorilor ani”, mai spune Ciucă.

În videoclip sunt şi imagini cu regizorul Sergiu Nicolaescu, el vorbind despre misiunile soldaţilor: „Ei fac pagini de istorie pentru România”, dar şi cu fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Paşcu, el remarcând reputaţia bună a militarilor români.

”Pentru că s-a vorbit mult despre faptul că “nu sunt din filmul acesta”, al politicii românești. Și e adevărat. Nu sunt un om politic tipic. Și veți vedea în această colecție de gânduri și povești de viață care e crezul meu. Sunt un om muncitor, cu credință și frică de Dumnezeu”, spune Ciucă.

Secvențele din teatrele de luptă oferă atât o privire asupra realităților dure ale războiului, cât și o înțelegere mai profundă a modului în care Nicolae Ciucă s-a format ca lider. Secvențele de luptă, combinate cu imagini din viața personală a lui Ciucă, conturează o poveste de viață care a modelat nu doar un militar, ci și un lider politic cu o misiune clară: să slujească țara.

”Îmi iubesc țara și nu uit nicio clipă că jurământul pe care l-am depus, ca ostaș în slujba României, e să îmi apăr patria. Și asta nu se face doar cu arma în mână. Se face cu inima curată și cu gândul că după noi rămân doar lucrurile bune pe care le-am făcut. Oriunde ne-am afla și oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim‟, a spus Ciucă.

Pentru a completa lansarea, Nicolae Ciucă și-a pregătit și un site dedicat (https://nicolaeciuca.ro/in-slujba-tarii/), care promite să ofere informații suplimentare despre carte și despre întreaga sa carieră.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: