Alegeri parlamentare: Cine sunt liberalii de pe lista PNL Alba

Foto PNL Alba Facebook

Alegeri parlamentare: Lista candidaților PNL Alba la alegerile parlamentare 2024, votată de Biroul Politic Județean

Biroul Politic Județean a votat lista candidatilor pentru alegerile parlamentare, la Camera Deputaților și la Senat. O surpriză, potrivit presei locale, o reprezintă sebeșanul Radu Alexandru, inginer economist. Florin Roman, vicepreședinte la nivel național al PNL, deschide lista la Camera Deputaților.

Camera Deputaților

1. Florin Roman

2. Alexandru Radu

3. Daniel Breaz

4. Clement Negruț

5. Mariana Pereanu

6. Cristian Barb

Senat:

1. Silviu Ponoran

2. Claudiu Răcuci

3. Corina Rotar

 

Cine este Florin Roman

 

Sursă foto: Facebook / Florin Roman

 

Florin-Claudiu Roman este membru PNL, făcând anterior parte din PDL.  Florin Roman (n. 22 aprilie 1974, Alba Iulia, Alba, România) este un deputat român, ales în 2016, respectiv 2020. Între 25 noiembrie-15 decembrie 2021 a fost Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul Nicolae Ciucă. A fost președintele Camerei Deputaților (18 octombrie 2021 – 2 noiembrie 2021).

Florin Roman este membru al următoarelor comisii din Camera Deputaților:

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci – Vicepreşedinte (din feb. 2024)

Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului (din mar. 2022)

Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru controlul execuţiei bugetelor anuale ale Curţii de Conturi

Comisia parlamentară de anchetă privind achiziţiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgenţă şi de alertă pe teritoriul României (din noi. 2022) – Vicepreşedinte (din dec. 2022)

Comisia parlamentară de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Cine este Radu Alexandru

 

Foto radu Alexandru Facebook

Radu Alexandru are 30 de ani, este absolvent de licență, master și momentan este doctorand în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Are 14 ani de experiență în voluntariat și 5 ani de experiență în administrație locală în calitate de consilier în cabinetul primarului respectiv consilier local.

Ultimi 2 ani și jumătate a ocupat poziția de ofițer verificare financiară a proiectelor cu finanțare europeană. Din anul 2018 este președintele TNL Sebeș și prim vicepreședintele TNL Alba.

Cine este Daniel Breaz

Foto Facebook

Daniel Breaz (n. 23 martie 1975) este rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, poziția sa fiind atuul cu care și-a negociat apropierea de liberali. Breaz provine din PSD, unde a fost membru mulți ani și este un fost apropiat al lui Liviu Dragnea. A fost ministru și senator PSD,dar a trecut apoi la PNL.

Matematician, profesor universitar, rector, senator român (ales în 2016 pentru un mandat de patru ani, 2016 – 2020) și fostul ministru al Culturii din România, Daniel Breaz este pe poziția a treia a listei.

La data de 21 noiembrie 2018 a fost confirmat ca Ministru al Culturii din România, înlocuindu-l pe George Ivașcu, care fusese ministrul anterior al culturii. Între 5 august și 19 septembrie 2019 a asigurat și interimatul ministerului educației, după ce fostul ministru Ecaterina Andronescu a fost revocat.

Cine este Clement Negruț

 

Foto Facebook Clement Negrut

Pe locul 5, pe lista PNL se regăsește Clement Negruț (n. 7 noiembrie 1964, Alba Iulia) este un fost deputat român, ales în legislaturile 2008-2012 și 2012-2016 din partea Partidului Democrat Liberal.

A făcut parte, în perioada decembrie 2019-ianuarie 2021, din Guvernul României la Cancelaria Primului-ministru
ocupând funcția de Secretar de Stat.
 Perioada 2016-2019 a fost consilier parlamentar, iar în perioada 2011-2018 a fost cadru universitar asociat la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. În perioada decembrie 2008 – 2016 a fost deputat.

Clement Negruț a venit din fruntea PMP Alba, un partid fără rezultate semnificative. Clement Negruț a mai făcut parte din PDL, alături de majoritatea liderilor actuali ai PNL Alba.

Lista pentru Camera Deputaților este completată de Mariana Pereanu și Cristian Barb, două nume mai puțin cunoscute în viața politică locală.

Mariana Pereanu, consilier local la Primăria Cugir, a studiat Chimie fizică la Universitatea Babeş- Bolyai.

Foto Primaria Cugir

 

Cine este Silviu Ponoran

 

Foto Facebook Silviu Ponoran

Silviu Ponoran a câștigat primăria Zlatna cu 77% din numărul total de voturi valabil exprimate, asigurându-și astfel un nou mandat de primar la conducerea orașului.

Primarul liberal Silviu Ponoran a obținut un nou mandat ca edil al orașului Zlatna, la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Ponoran a câștigat prima dată mandatul de primar în anul 1992. De atunci și până în prezent, cu excepția unui singur mandat, a condus administrația locală publică a orașului Zlatna.

Cine este Claudiu Răcuci

Foto Facebook Claudiu Racuci

 

Claudiu-Vasile Răcuci este un deputat român, ales în 2016.  Născut la data de 29 aprilie 1971, a absolvit Universitatea din Craiova (2013),
A fost membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României (2016–2020)
Este senator al României din 2023.

Cine este Corina Rotar

 

Foto Facebook Corina Rotar

Corina Rotar este cadru universitar, decan la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și  consilier Local al Municipiului Alba Iulia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: