Bogdan Stoica: De ce e importantă poza cu Alfred Bulai în cătușe

Bogdan Stoica

Foarte bună poza cu Alfred Bulai, în cătușe, luat de Poliție. Valoroasă. Cu efect. Am văzut-o aseară, la o lună de când a început scandalul problemelor de comportament de la SNSPA. O lună în care mai toți oamenii influenți au scăldat-o grav. Toată lumea a crezut că va urma o mușamalizare, inclusiv eu. Noroc cu percheziția care a dus la reținere. Și asta e important. E clar că prin lucrurile profesorului Bulai s-au găsit chestii care vorbesc de interacțiuni deloc accidentale, sau deloc generate de femei, așa cum s-a sugerat.

M-am uitat la poza asta cu conștiința împăcată, dar cred că nu sunt mulți ca mine. Cei săriți de vârsta de 40 de ani știu multe despre modul în care unele femei și-au folosit sexualitatea pentru a accede în administrație sau business pe poziții bine plătite sau care le oferă putere. O parte din femeile astea apar la televizor. Problema e că pe lângă ele, care au semnat pactul cu diavolul semnând cu chiloții, extrem de multe femei care nu voiau să facă acest compromis au fost tratate la fel. De când cu Bulai și Pieleanu, am vorbit cu o droaie de femei despre asta. Prietene, cunoștințe, cliente. Dacă-ți spun că peste 90% dintre ele au fost pipăite și/sau bruscate de câte un bătrânel libidinos o să zici că mint. Și că bătrâneii libidinoși avea, de fiecare dată, funcții importante.

Hărțuirea femeilor pentru sex pare să fie o problemă românească mai degrabă decât europeană. Unele țări au legislația foarte dură, altele au creat medii în care eticheta de prădător sexual te exclude din politică sau business, iar altele au legalizat piața serviciilor sexuale. În acele țări, libidinoșii se abțin din a mai hărțui femei tinere și frumoase iar când le crește libidoul prea mult se duc la bordel să rezolve problema. Noi nu avem nici unul dintre aceste trei mecanisme. În plus, avem și corupție generalizată, și partea legislativă controlată de oameni mediocri.

De-asta e importantă poza cu Bulai în cătușe. Pentru că arată viitorul altor „bulai”, care vor afla că e timpul să se oprească. Nu de alta, dar noi, românii mai avem o problemă: tații de fete. Oameni care știind că dacă legea nu-ți face nimic, îți fac ei, cu o rangă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: