Jocurile Olimpice şi Paralimpice/Şapte poliţişti de frontieră români, în misiune pe Aeroportul Orly din Paris

Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română

Şapte poliţişti de frontieră din Oradea, Sibiu, Iaşi şi Sighetu Marmaţiei au fost detaşaţi, timp de două luni, cu ocazia desfăşurării Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris, să execute misiuni pe Aeroportul Internaţional Orly, informează Poliţia de Frontieră.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a IGPF, profesionalismul, integritatea, experienţa şi cunoaşterea mai multor limbi străine – în principal engleza, franceza, spaniola, dar şi maghiara – sunt doar câteva dintre criteriile care au stat la baza selecţiei pentru misiunea de pe Aeroportul Orly.

”Astfel, colegii noştri au putut să îi sprijine pe omologii francezi inclusiv în calitate de interpreţi cu alţi pasageri sau persoane suspecte de comiterea unor fapte ilegale”, a arătat joi sursa citată.

Agent şef adjunct de poliţie Camelia Rusu din cadrul Aeroportului Oradea este şefa contingentului. Alături de ea se află agent principal de poliţie Cornelia Vrabie, din cadrul ITPF Oradea, agent de poliţie Cristina Ramona Ghiurău, din cadrul SPFA Sibiu, agent şef adjunct de poliţie Reka Dalma Gobi, din cadrul ITPF Oradea, agent şef de poliţie Bogdan Rad, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, agent şef adjunct de poliţie Roxana Mihaela Kutasi de la ITPF Sighetu Marmaţiei şi agent şef de poliţie Dragoş Teoanu – ITPF Iaşi.

„Misiunea noastră este de a întări cooperarea internaţională şi bilaterală între cele două state – România şi Franţa, dar şi de a întări climatul de ordine şi siguranţă publică. A fost un cadru extraordinar, multinaţional şi multicultural. Suntem incluşi în echipe mixte alături de colegi din Spania, Bulgaria şi Republica Moldova. Facem misiuni de patrulare pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, pentru depistarea faptelor ilegale, pentru combaterea şi prevenirea faptelor antisociale. Suntem incluşi în toate misiunile ca forţă de sprijin la care colegii noştri trebuie să facă parte. Colaborarea cu colegii francezi a fost uimitoare, ne-au primit cu braţele deschise, ne-au aşteptat, ne-au explicat importanţa prezenţei noastre aici, faptul că într-adevăr ajutăm la menţinerea securităţii în aeroport. Prezenţa noastră numeroasă, din toate ţările, a determinat scăderea infracţionalităţii şi a crescut nivelul de încredere a populaţiei în forţele de ordine”, a declarat Camelia Rusu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: