Ipocrizia lui Crin Antonescu. Fostul liberal îl cataloga în trecut pe Geoană drept inacceptabil ca președinte

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Fostul liberal Crin Antonescu a reapărut în vizorul opiniei publice, în contextul alegerilor prezidențiale de anul acesta. Antonescu a făcut mai multe afirmații în ceea ce îl privește pe Mircea Geoană, spunând că acesta are competențele necesare pentru a fi președintele României.

„Mircea Geoană…cred că admitem cu toții că la capitolul experiență politică de acest tip, competență în relații externe, nu cred că avem aici ce discuta”, declara Crin Antonescu.

Antonescu susţine că Mircea Geoană ”are o calificare necesară unui candidat la prezidenţiale” în materie de politică externă. În același timp, Antonescu ataca conducerea PNL, spunând că „trăim, la nivelul conducerii PNL, într-o formă de mediocritate și chiar impostură, inclusiv a candidatului la prezidențiale”.

Ipocrizia lui Crin Antonescu

Interesant e că înaintea alegerilor din 2009, atunci când Geoană se profila drept candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Antonescu nu rata nici o ocazie să îl atace direct pe Mircea Geoană.

„Mircea Geoană e un mincinos. Mincinos atunci, acum. Mircea Geoană promitea, cum promite și acum fără să se gândească o clipă, fără să-i fie rușine. Se bagă sub tractoare, transmite de acolo cu vreo patru activiști pesediști în spate ca numai-numai să fie ales președinte. Îl întreb pe Mircea Geoană: Îi dă voie Marian Vanghelie să-l desemneze prim ministru pe Klaus Iohannis daca iese președinte?”, spunea Antonescu.

„Rușine domnule Geoană, gata cu minciuna! Nu putem învinge împreună pentru că dumneata i-ai învins până acum pe români, nu cu mine împreună, ci cu Traian Băsescu”, declara altădată Antonescu.

„Mircea Geoană este inacceptabil ca președinte al României pentru că minte, pentru că nu are curaj, pentru că este tras de sfori de alții”, mai spunea acesta.

Cu alte cuvinte, în urmă cu câțiva ani Antonescu era un oponent vocal al lui Mircea Geoană, criticându-l vehement pentru lipsa de sinceritate și curaj, considerându-l un politician manevrat din umbră. În acea perioadă, liderul liberal nu rata nicio ocazie de a-l ataca pe Geoană, descriindu-l ca fiind un mincinos care face promisiuni goale și că este influențat de alți actori politici. De asemenea, Antonescu îl acuza că nu ar fi capabil să ocupe funcția de președinte, evidențiind că Geoană ar fi fost susținut de oameni care nu ar fi avut interesele țării la inimă.

Această schimbare de ton din partea lui Crin Antonescu ridică semne de întrebare legate de sinceritatea lui Antonescu. Totodată, ea scoate în evidență impostura morală a acestuia. Deloc întâmplător, critica pe care Antonescu o adresa conducerii actuale a PNL, acuzând mediocritatea și impostura, ar putea fi o încercare de a influența opinia publică sau de a se repoziționa pe scena politică, dar și de a evidenția contrastul dintre trecutul său de lider liberal și situația actuală.

Această schimbare de ton din partea lui Antonescu poate fi interpretată și ca o evidentă manifestare de oportunism politic, în care Antonescu își ajustează retorica pentru a-și atinge anumite scopuri. Interesant e că Antonescu nu și-a retras declarațiile, demonstrând încă o dată ambiguitatea sa morală în ceea ce-l privește pe Mircea Geoană.

În concluzie, declarațiile contradictorii lui Crin Antonescu făcute în spațiul public nu fac decât să demonstreze că vechea zicală potrivit căreia în politică nu există prieteni sau adversari permanenți, ci doar interese (de moment), este adevărată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: