Marcel Ciolacu, după întrevederea cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu

Sursa foto: Facebook - Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a avut joi, la Ierusalim, o întrevedere cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei de lucru pe care o are la invitaţia prim-ministrului Statului Israel. Premierul român şi omologul său israelian au discutat despre proiecte de cooperare economică, cu accent asupra industriei de apărare, turismului şi exporturilor României de produse agroalimentare.

”Sunt primul şef de Guvern care a venit în Israel imediat după atacurile teroriste din 7 octombrie 2023 pentru a-mi exprima solidaritatea faţă de prietenii noştri israelieni. La fel ca atunci, şi acum România rămâne alături de Israel, un partener strategic important al ţării noastre în regiunea Orientului Mijlociu extins. România condamnă cu fermitate atacurile teroriste asupra Israelului şi face apel la toate părţile implicate să contribuie la restabilirea securităţii şi încheierea unui acord de încetare a focului. În acest sens, România susţine eforturile SUA şi ale partenerilor externi din regiune, în vederea încheierii unui acord de încetare a focului şi eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat oficial.

Premierul român şi omologul său israelian au discutat despre proiecte de cooperare economică, cu accent asupra industriei de apărare, turismului şi exporturilor României de produse agroalimentare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: