VIDEO Dan Bucura, despre alegerile prezidențiale: În turul doi, vom avea o finală Ciucă-Ciolacu

În următoarele luni, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu vor fi rivali pentru în lupta pentru Cotroceni. Cu toate acestea, președintele PNL dă asigurări că liberalii și social-democrații vor continua guvernarea.

„Cred că trebuie să facem distincția între nu eventuala, ci chiar foarte probabila luptă Ciucă, Ciolacu și entitățile din spatele lor care îi susțin în această luptă. Fac și o profeție că-i la modă, probabil vom avea o finală Ciucă – Ciolacu, unul dintre ei va fi câștigătorul. Cel înfrânt, cel învins cred că va dispărea, dar va dispărea urât. Adică va dispărea de la conducerea partidului său, nu știu dacă din viața publică, poate forțez cam mult. Dar, cu siguranță, își va depune demisia și va pleca de la partid. Și atunci, pentru ei va fi o miză extrem, extrem de mare. Dacă în primul, până în primul tur e o joacă, îi mai tăvălești și pe ăia din jur, ești atent să nu cumva să crească prea mult, nu știu, un Simion sau altul…  Din momentul în care rămân unu la unu, acolo se scot cuțitele”, a afirmat jurnalistul Dan Bucura.

Chiar și așa însă, mai adaugă jurnalistul, construcția politică nu se va prăbuși. Învinsul va pleca, vorbele grele spuse vor fi uitate, dar guvernarea va merge înainte.

„Până la urmă, sunt condamnați să guverneze împreună, ca să-l citesc pe Rareș Bogdan. (…) Matematica zice clar. Nu are cum, nici nici PSD-ul, să zicem, dacă ar vrea să se rupă și să facă ceva cu prietenii lor neasumați de la AUR, nu le-ar da cifra magică 50, nici cei de dreapta, dacă s-ar combina cu eu știu, partidul Elenei Lasconi și ce-ar mai fi de dreapta acolo, iarăși nu le iese. (…) Hai să vedem că UDMR-ul face pragul. Da, l-au făcut la europarlamentare, da, hai să vedem, hai să vedem încă o dată de partea cui va fi noul președinte. Adică din ce partid va proveni el. (…) Deci președintele e toată viața sau o mare parte din viața lui, un politician asumat, șef de partid sau pe-acolo. Și după aia, când ajunge la Cotroceni, se leapădă de toată chestia asta și devine un independent. În fine, astea sunt chestiuni constituționale, cred că ar trebui schimbate, dar e altă discuție”, a explicat Dan Bucura, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

În ce privește asigurarea guvernării împreună cu UDMR, jurnalistul este de părere că aceasta presupune o majoritate extrem de slabă.

„Am văzut, de pe vremea lui Gabi Oprea, cu UNPR-ul și alții, cum e când stai într-un partid balama care te șantajează. Dacă trei-patru parlamentari se sucesc într-o parte sau alta, ți-au aruncat țara în haos. Asta este groaznic pentru economie, pentru predictibilitate, pentru seriozitate. Când știi că stai în trei parlamentari, mai vii tu, străin, să faci investiții aici, când nu știi ce guvern ai azi și ce guvern ai mâine?”, completează Dan Bucura.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: