Firea: Am votat în Comisia FEMM a Parlamentului European propunerea de majorare a bugetului Uniunii Europene

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Europarlamentarul PSD Gabriela Firea anunţă că a votat în Comisia FEMM a Parlamentului European propunerea de majorare a bugetului Uniunii Europene pentru programele care sprijină sănătatea, drepturile femeilor şi care promovează egalitatea de şanse. DE asemenea, ea afirmă şi că a votat pentru alocarea a 5% din bugetul total al Uniunii pentru programe care combat toate formele de violenţă bazată pe gen, de la violenţa domestică, până la violenţa cibernetică.

”Susţin de la Bruxelles creşterea bugetului pentru programele care sprijină sănătatea, drepturile femeilor şi care promovează egalitatea de şanse. În comisia FEMM a Parlamentului European am votat propunerea de majorare a bugetului Uniunii Europene pentru 2025 pentru a sprijini mai eficient programele dedicate femeilor care se confruntă cu probleme de fertilitate şi care au nevoie de tratamente medicale moderne şi de calitate”, a scris Firea pe Facebook.
Ea consideră că este esenţial ca în bugetul de anul viitor să fie mai multe fonduri pentru a dezvolta programele de prevenire, diagnostic şi tratament al cancerului, cu o atenţie specială asupra bolilor care afectează în mod predominant femeile, cum ar fi endometrioza şi fibroamele uterine.
”Este inacceptabil că în 2024 una din trei femei din Uniunea Europeană este în continuare victimă a violenţei şi abuzurilor! Tocmai din acest motiv, am votat pentru alocarea a 5% din bugetul total al Uniunii pentru programe care combat toate formele de violenţă bazată pe gen – de la violenţa domestică, până la violenţa cibernetică”, afirmă Firea.
Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: