Adrian Câciu și Cosmin Marinescu ar putea fi viitorii viceguvernatori ai BNR

Sursa foto: Facebook/ Adrian Câciu
A început bătălia pentru noul Consiliu de Administrație (CA) al BNR. Numirile trebuind să fie gata în maxim două săptămâni. Poziția de guvernator va fi deținută în continuare de Mugur Isărescu. Dacă Florin Georgescu decide să se retragă din poziția de prim-viceguernator, postul său va fi preluat de Leonardo Badea, iar pentru posturile de viceguvernatori sunt vehiculate numele consilierului prezidențial Cosmin Marinescu și al lui Adrian Câciu, ministrul investițiilor și proiectelor europene.  

În cazul în care actualul prim-viceguvernator al Băncii Naționale , Florin Georgescu, va decide să se retragă din activitate din motive de sănătate, Leonardo Badea, actual viceguvernator BNR, îi va prelua îndatoririle, iar pentru postul său de viceguvernator are șanse să fie numit Adrian Câciu, actual ministru al investițiilor și proiectelor europene și fost ministru al Finanțelor, potrivit unor surse familiare cu situația.

De asemenea, pentru cea de-a doua poziție de viceguvernator ar fi în cărți Cosmin Marinescu, consilierul președintelui Klaus Iohannis pe probleme economice. El va fi propunerea PNL, urmând a-l înlocui pe Eugen Nicolăescu.

Mandatele unora din actualii membri ai Consiliului de Administraţie al BNR, cum ar fi cel al lui Cristian Popa şi al lui Csaba Balint, vor fi cel mai probabil reînnoite, potrivit surselor noastre.

Situația posturilor de membri în CA, deținute de Gheorghe Gherghina, Dan Radu Rușanu și Virgil Stoenescu rămâne deocamdată neclară, mai ales că în mediul financiar și politic se vorbește de necesitatea unei întineriri a componenței CA al BNR.

Nu se știe încă dacă actualul prim viceguvernator al BNR, Florin Georgescu, va rămâne sau nu în această poziție.

Inițial era aproape sigur că se va retrage din motive de sănătate, apoi a apărut varianta că totuși își dorește să rămână măcar membru în poziția de membru al CA al BNR. Cel mai probabil, în poziția de prim-viceguvernator va urca Leonardo Badea, din actuala calitate de viceguvernator, având experiența necesară și susținerea celui mai mare partid din România, PSD.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: