În România au fost înregistrate, de la începutul anului, peste 16.000 de incendii de vegetaţie pe sute de hectare

Sursa foto: Pexels

Autorităţile fac din nou apel la proprietarii de terenuri să nu mai încerce igienizarea lor prin incendiere şi atrag atenţia că amenzile pot ajunge la 15.000 lei pentru cei care încalcă legea. 

În România au fost înregistrate, de la începutul anului, peste 16.000 de incendii de vegetaţie pe sute de hectare. Autorităţile fac din nou apel la proprietarii de terenuri să nu mai încerce igienizarea lor prin incendiere şi atrag atenţia că amenzile pot ajunge la 15.000 lei pentru cei care încalcă legea.

În Mehedinţi este anunţată o campanie de identificare a celor care dau foc vegetaţiei uscate, după ce în ultima lună flăcările au pus în pericol locuinţe şi au distrus importante suprafeţe agricole. Mihai Bădescu are mai multe informaţii: ”După mai bine de o lună în care s-a acţionat aproape continuu, inspectorul şef al ISU Mehedinţi face un nou apel la populaţie să oprească incendierile.

Colonel Marius Gogâltan: ”Fac apel la toţi cetăţenii judeţului Mehedinţi să se gândească de două ori când încearcă să igienizeze terenurile prin punerea focului, deoarece gradul de uscăciune este foarte mare, manifestările incendiilor sunt foarte, foarte violente, într-un timp foarte scurt.”

Comandantul IPJ Mehedinţi anunţă intensificarea măsurilor de prindere a celor care pun foc pe câmp.

Comisar şef Marian Cârcei: ”E dificil de constatat, pentru că, de regulă, acest lucru se întâmplă rapid, după care făptuitorul dispare de la faţa locului. Vom efectua toate demersurile pentru identificarea proprietarilor, a deţinătorilor legali, inclusiv din perspectiva faptului că nu previn astfel de incidente.”

În ultimele două luni au fost aplicate 52 de amenzi, de peste 150.000 de lei, şi patru persoane s-au ales cu dosarul penal pentru distrugere.”

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: