Rareș Bogdan: Despărțirea de Rusia a R. Moldova s-a produs, dar ea trebuie apărată mereu

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a depus un amendament pentru combaterea dezinformării Rusiei în Republica Moldova. În contextul războiului purtat în Ucraina, Rusia desfășoară campanii de dezinformare pentru a crește ura față de UE în rândul țărilor vulnerabile sau aflate în procese electorale.

„Am depus un amendament privind alocarea a 45 de milioane de euro pentru combaterea minciunilor Kremlinului în Republica Moldova. Amendamentul este menit să completeze avizul dat de AFET(Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European), al cărei vicepreședinte sunt, la bugetul general al UE pentru 2025”, a spus acesta.

Pentru liberal este important ca R. Moldova să fie sprijinită deoarece este un stat cheie în securitatea europeană, iar pentru Moscova, procesul de integrare euro-atlantic al Chișinăului reprezintă o lovitură. Acesta își încheie declarația prin a avertiza că deși despărțirea R. Moldova de Rusia, înfăptuită acum 33 de ani, țara trebuie apărată constant.

„În contextul războiului din Ucraina, în țările vulnerabile, unele aflate chiar în procese electorale, Rusia desfășoară campanii sofisticate de fake news și exploatează platformele digitale pentru a crește ura față de UE. Situația din Republica Moldova, stat-cheie pentru securitatea europeană, ne îngrijorează nespus, deoarece otrava semănată de Federația Rusă pentru a manipula opinia publică înainte de alegerile prezidentiale este extrem de bine pusă în operă.

Pentru Moscova, orientarea euro-atlantică a Chișinăului este un cui în talpă și investește masiv în eliminarea lui. Moldova trebuie susținută constant cu resurse pentru a rezista șantajului lui Putin, dus pe toate fronturile. Dacă țara care ne este sora cade, nu știm ce urmează.

Despărțirea de Rusia a Republicii Moldova s-a produs, dar ea trebuie apărată mereu. Un pas greșit și totul se poate prăbuși. Doamne, ocrotește-ne!”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: