Buda: „Nicolae Ciucă și-a asumat frontul politic unde inamicii sunt la fel de invizibili și trădările mai prezente”

Daniel Buda
Sursa foto: Daniel Buda
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a publicat videoclipul prin care anunță lansarea „în curând” a cărții sale „În slujba țării”. Videoclipul conține filmări din timpul misiunilor Armatei Române în Afganistan și Irak, în care se menționează participarea sa în bătălia de la Nasiriyah și se încheie cu decorarea generalului de către SUA.
Eurodeputatul liberal, Daniel Buda, spune, pentru PS News, că, în prezent, Nicolae Ciucă aleargă singur pe un culoar.
„Îmi pare foarte rău pentru că era bine să fi fost o sumedenie de oameni cu niște valori apropiate de ale domnului Ciucă”.
Este impresionant. Eu am făcut armata, chiar dacă n-am participat la manevre de război, dar am participat la suficient de multe exerciții militare ca să-mi dau seama ce ar însemna să fi în mijlocul unor astfel de evenimente și să fii la un glonț distanță de a-ți pune capăt vieții.
Sigur că astfel de activități nu sunt pentru oricine și nu oricine poate să înțeleagă ce înseamnă onoare, datoria față de țară, căci până la urmă, acolo, au fost servite interesele României și interesele lumii întregi, de a păstra pacea și stabilitatea în zonă.
Cu siguranță că în momentul în care participi la astfel de evenimente, aflându-te, repet, la un glonț distanță de a pune capăt vieții, orice altceva s-ar întâmpla după, capătă alte valențe.
Se spune că ceea ce nu te omoară te întărește.
Și chiar cred că o astfel de experiență arată caracterul puternic al unui astfel de om. Să treci prin ceea ce ai trecut și totuși, astăzi, să-ți asumi astfel de responsabilități la nivel politic, pentru țara pentru care ai luptat pe front, este, de fapt, o luptă pe un altfel de front, poate uneori mai dificil decât acolo, pentru că inamicii sunt la fel de invizibili și trădările sunt mai prezente”.
Virgulele pe care unii sau alții încearcă să le pună sunt niște pete aruncate asupra întregii Armate Române”, punctează europarlamentarul Buda..
Pentru că acolo nu vorbim doar despre Nicolae Ciucă, acolo vorbim despre Armata Română, vorbim despre ceea ce a însemnat comandatul unei structuri militare în teatre de război. Și este elementul care demonstrează că într-adevăr, da, avem ce să discutăm despre omul Nicolae Ciucă, spre deosebire de oricine, altcineva care este astăzi candidat.
Acum, lăsând dincolo orice încărcătură politică a acestei discuții, să poți să prezinți un videoclip trebuie să fi făcut ceva în viață. Dar… ceva notabil”.
Daniel Buda atacă dur acțiunile contracandidaților lui Nicolae Ciucă la prezidențiale: Ciolacu, Lasconi și Geoană
Sigur, eu am tot respectul față de toți cei care performează în viață, chiar și la 36 de ani. Nu e lucru puțin să iei bacul la 36 de ani, dar de aici până ați dori să fii președintele României este cale lungă.
Respect femeile, întotdeauna, dar să pleci de la un orășel ca și Câmpulung, apoi a vrea scaunul de președinte al României aducând preoți cu care să exorcizezi ideologiile negative din sediul de partid, sau să fii astăzi pro LGBT, iar mâine să faci mătănii în fața icoanelor din biserică, e cel puțin, ciudat.
Ca să nu mai vorbesc de domnul Geoană care și-a asumat această sorginte PSD-ista, în sensul în care a fost nu știu câți ani președintele PSD-ului, a avut funcții care au avut la bază apartenente la PSD, acum se vrea independent. Este o chestiune de moralitate”.
Întrebat ce segment de electorat ar putea atinge Nicolae Ciucă, odată cu promovarea acestui videoclip și cartea, în speță, Buda afirmă:

Eu cred că toți cei care simt vibrația unor astfel de lucruri.  Nu pot să definesc neapărat un electorat oarecare, eu cred că toată lumea ar trebui să fie captivată de-un astfel de videoclip. Să nu uităm încă o chestiune foarte importantă că acolo vorbim despre o recunoaștere a partenerilor noștri din SUA, care n-avea nimic de-a face cu ceea ce înseamnă posibila carieră politică a domnului Ciucă.

Domnul Ciuca, astăzi, este singur pe culoar
În prezent, Nicolae Ciucă aleargă singur pe un culoar. Îmi pare foarte rău pentru că era bine să fi fost o sumedenie de oameni cu niște valori apropiate de ale domnului Ciucă”, conchide Daniel Buda.
Clipul de lansarea cărții  „În slujba țării” cuprinde scene de luptă, peste care se aude o voce dintr-un jurnal de televiziune de acum două decenii. „Insurgenții au organizat ambuscade și au atacat forțele coalitiei cu aruncătoare de grenade AG-7 și mortiere de 82 de milimetri”, se aude vocea din off, care este urmată de o declarație dată de Nicolae Ciucă la acel moment. „A fost o ploaie de lovituri de AG-7, peste 24 de lovituri”, spunea Ciuă în 2004. Clipul se încheie cu momentul în care Nicolae Ciucă este decorat cu ordinul national „pentru merit”in gradele de cavaler, ofițer și comandant de către SUA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: